Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romania, pe primele locuri din UE la numarul de liber profesionisti

Romania, pe primele locuri din UE la numarul de liber profesionisti

18 milioane de persoane cu varsta intre 20 si 64 de ani din Uniunea Europeana erau anul trecut liber profesionisti fara angajati, cu alte cuvine lucratori pe cont propriu, ei reprezentand 9% din totalul persoanelor angajate, arata datele publicate luni de Eurostat.

Statele membre cu cea mai mare pondere a lucratorilor pe cont propriu sunt Grecia (21% din totalul persoanelor angajate), urmata de Italia (15%), Polonia si Romania (ambele cu 14%).

In contrast, tarile cu cea mai mica pondere a lucratorilor pe cont propriu in totalul persoanelor angajate sunt Danemarca si Luxemburg (ambele cu 4% din din totalul persoanelor angajate), urmate de Germania si Suedia (ambele cu 5%).

Pe sectoare de activitate, aproape o cincime (19%) din numarul total al lucratorilor pe cont propriu din UE lucrau in 2019 in sectorul "agricultura, forestier si pescuit". Urmeaza lucratorii pe cont propriu din "comertul angro si cu amanuntul, repararea vehiculelor cu motor si motocicletelor" si "activitati profesionale, stiintifice si tehnice" (ambele cu 14%), "constructii" (11%), "activitati in domeniul sanatatii umane si asistentei sociale" (7%). ...citeste mai departe despre "Romania, pe primele locuri din UE la numarul de liber profesionisti" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 847 ori