Au fost descărcate peste un milion de certificate de vaccinare în România, în două săptămâni. Ce trebuie să știi dacă vrei să călătorești cu acest document

Joi, 15 Iulie 2021, ora 12:35
1449 citiri
Au fost descărcate peste un milion de certificate de vaccinare în România, în două săptămâni. Ce trebuie să știi dacă vrei să călătorești cu acest document
Un milion de certificate de vaccinare, descărcate în România FOTO Pixabay

Vicepreşedintele Comitetului de coordonare a vaccinării, Andrei Baciu, a anunţat joi, 15 iulie, că au fost emise în prima jumătate a lunii peste un milion de certificate digitale.

"În România au fost emise până în acest moment peste 1.000.000 de certificate digitale (ora 11:34 - 1.000.686 certificate emise). Peste 1 milion de persoane au beneficiat de avantajele acestui document al Uniunii Europene, adică aproximativ 20% din totalul celor care au trecut prin centrele de vaccinare. Au trecut doar 15 zile de când certificatul digital a fost lansat în toate ţările blocului comunitar european, iar platforma certificat-covid.gov.ro a funcţionat zi şi noapte la parametri normali. În primele zile au fost emise sute de documente în fiecare minut”, a scris, joi, pe Facebook, Andrei Baciu.

Acesta precizează că timpul de aşteptare pentru eliberarea certificatului este extrem de mic. Fiecare persoană poate avea documentul în doar câteva minute.

”O altă veste bună a venit din partea Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB): pasagerii care au certificat digital european nu mai trec prin controlul DSP din aeroport. Aşadar, cei care vin din ţările aflate pe lista galbenă şi aterizează pe aeroportul Henri Coandă pot utiliza fluxul verde, care înseamnă mai puţin timp de aşteptare”, a mai scris Baciu.

Acesta anunţă că, cei care întâmpină probleme în eliberarea certificatului digital EU privind COVID pot apela Centrul de Suport, la numărul 021.414.44.25.

Certificatul digital este folosit de la 1 iulie. ...citeste mai departe despre "Au fost descărcate peste un milion de certificate de vaccinare în România, în două săptămâni. Ce trebuie să știi dacă vrei să călătorești cu acest document" pe Ziare.com

#certificat verde digital, #certificat de vaccinare, #covid , #Stiri Administratie