Romania importa energie electrica din Bulgaria si Ucraina. Tara noastra a adus de peste granite 268 GWh de energie

Vineri, 21 Mai 2021, ora 10:34
932 citiri
Romania importa energie electrica din Bulgaria si Ucraina. Tara noastra a adus de peste granite 268 GWh de energie
Importurile de energie au reprezentat 2% din consumul intern net FOTO Pixabay

Transelectrica a transmis vineri, 21 mai, ca energia adusa din Bulgaria si Ucraina a aprins becurile romanilor in primul trimestru. Cantitatile totale importate de energie au fost insa in scadere, acestea reprezentand doar 2% din consumul intern net din primul trimestru al anului, arata o analiza a Ziarului Financiar.

Importurile de energie au reprezentat 2% din consumul intern net din primul trimestru al anului, arata datele Transelectrica, operatorul sistemului national de transport al energiei, potrivit sursei citate.

Bulgaria si Ucraina au fost cei mai "generosi" parteneri de achizitii de energie ai Romaniei.

Ungaria, Bulgaria, Serbia si Ucraina sunt statele vecine de la care Romania imprumuta energie sau trimite peste granite in cazul unui excedent. In ultimii ani insa, Romania a devenit importator net de electricitate, depinzand astfel de vecinii sai pentru acoperirea cererii interne.

Acelasi lucru a fost vizibil si in primul trimestru al anului, cand Romania a adus de peste granite 268 GWh de energie, circa 2% din consumul intern, Bulgaria si Ucraina fiind tarile de unde s-au facut cele mai mari achizitii. Cantitatea importata in primul trimestru este totusi cu 45% mai mica fata de cea din perioada similara a anului trecut in contextul in care cererea interna a crescut cu 4%, mai arata datele transmis de Transelectrica. ...citeste mai departe despre "Romania importa energie electrica din Bulgaria si Ucraina. Tara noastra a adus de peste granite 268 GWh de energie" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#import energie electrica, #Transelectrica , #Stiri Administratie