Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

România, campioană în UE la depopulare. Câți oameni dispar din țară într-un singur an

România, campioană în UE la depopulare. Câți oameni dispar din țară într-un singur an

Studiile sociologice de ultimă oră arată un declin demografic extrem de puternic care afectează România.

Datele făcute publice în lucrarea „Dimensiunile teritoriale ale depopulării țării în anul 2020”, semnată de prof. univ. dr. Vasile Ghețău, arată că populația României se reduce semnificativ în fiecare an.

"Populația rezidentă a țării era la începutul anului 2021 de aproape 19,2 milioane locuitori. Declinul din anul 2020 a fost deosebit de mare, de 143.000 de locuitori.

Raportat la numărul populației rezidente a țării, indicatorul a avut nivelul cel mai ridicat din cele 9 țări membre ale Uniunii Europene în care populația a fost în declin (Bulgaria, Croația, Germania, Grecia, Italia, Letonia, Polonia, Ungaria și România).

Veritabila escaladare a declinului s-a produs prin recrudescența scăderii naturale a populației (120.000 de locuitori), în urma ascensiunii masive a numărului de decese. În secundar, s-a produs prin migrație externă netă negativă (23.000 de persoane)", arată, într-o analiză succintă postată pe Facebook, sociologul Septimiu Chelcea, profesor la Universitatea București.

...citeste mai departe despre "România, campioană în UE la depopulare. Câți oameni dispar din țară într-un singur an" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 536 ori