Romania ar putea avea un muzeu al petrolului de aproape un milion de euro

Miercuri, 14 Mai 2014, ora 10:24
1264 citiri
Romania ar putea avea un muzeu al petrolului de aproape un milion de euro
Foto: wall-street.ro

Conducerea Primariei Moreni, judetul Dambovita, vrea sa realizeze un muzeu al petrolului in localitate, cunoscuta ca avand traditie in extragerea petrolului in tara noastra, iar pentru finantare a intocmit un proiect pentru a accesa fonduri norvegiene.

"Moreni este o localitate care s-a dezvoltat datorita acestui zacamant. Am considerat noi ca ar fi bine ca aici sa existe un muzeu al petrolului. Este aici o traditie a extractiei de petrol, jumatate din productia de petrol a Romaniei se extragea din Moreni, faptul ca si astazi se extrag undeva la 500 de tone in 24 de ore spune ceva.

Ne-am inteles cu OMV si cu o asociatie a cadrelor didactice sa facem toate demersurile pentru a face un muzeu al petrolului", a declarat primarul din Moreni, Dinu Constantin.

Valoarea proiectului este de aproximativ 900.000 de euro.

Edilul a adaugat ca intentioneaza sa acceseze fonduri norvegiene pentru realizarea muzeului, a fost facut un studiu de fezabilitate, iar proiectul a fost depus la ...citeste mai departe despre "Romania ar putea avea un muzeu al petrolului de aproape un milion de euro" pe Ziare.com

#muzeu petrol Moreni, #muzeu petrol Dambovita, #muzeu petrol Romania , #Stiri Administratie