Romania, pe ultimul loc in Uniunea Europeana la cheltuielile cu sanatatea pe cap de locuitor

Miercuri, 02 Decembrie 2020, ora 09:21
721 citiri
Romania, pe ultimul loc in Uniunea Europeana la cheltuielile cu sanatatea pe cap de locuitor
FOTO Pixabay

Romania a alocat in anul 2018 pentru sanatate doar 580 de euro pe cap de locuitor, aceasta fiind cea mai mica suma inregistrata in randul statelor membre ale Uniunii Europene, arata datele publicate miercuri de Eurostat.

La polul opus, statele membre cu cele mai mari cheltuieli cu sanatatea pe cap de locuitor au fost Danemarca (5.260 de euro), Luxemburg (5.220 de euro) si Suedia (5.040 de euro). Media la nivelul UE este de 2.982 euro pe cap de locuitor.

Ca procent din Produsul Intern Brut, la nivelul Uniunii Europene cheltuielile cu sanatatea au reprezentat 9,9% din PIB in 2018. In randul statelor membre, cele mai mari ponderi au fost inregistrate in Germania (11,5% din PIB), Franta (11,3% din PIB) si Suedia (10,9% din PIB). Si in acest caz, Romania este la coada clasamentului in conditiile in care cheltuielile cu sanatatea au reprezentat 5,6% din PIB, doar in Luxemburg fiind mai mici (5,3% din PIB).

Ajutorul uriaș al României pentru Republica Moldova: ”A ținut lumina aprinsă, la propriu, două ierni”
Pentru două ierni, România ”a ţinut lumina aprinsă, la propriu, în Republica Moldova”, şi a reuşit să facă asta pentru că are un sistem energetic pregătit, a declarat, joi, 23 mai,...
Uniunea Europeană, o nouă investigație asupra Facebook & Instagram pentru protecția copiilor
Uniunea Europeană, o nouă investigație asupra Facebook & Instagram pentru protecția copiilor
Uniunea Europeană a anunțat deschiderea unei noi investigații asupra Meta, compania mamă a Facebook și Instagram, exprimând îngrijorări legate de protecția sănătății psihice și...
#Romania, #Uniunea Europeana, #sanatate, #euro , #Stiri Administratie