Sute de mii de români, despăgubiți cu peste 20 de milioane de lei pentru întreruperile de curent

Miercuri, 28 Iulie 2021, ora 09:33
767 citiri
Sute de mii de români, despăgubiți cu peste 20 de milioane de lei pentru întreruperile de curent
Peste 90% din bani au fost plătiţi de firmele de distribuţie ale grupului Enel FOTO Pixabay

Aproximativ 450.000 de români au primit în anul 2020 compensaţii de la distribuitorii de energie electrică, în sumă totală de circa 20,5 milioane de lei, pentru problemele pe care le-au întâmpinat cu reţeaua, de patru ori mai mult decât în 2019, arată economica.net.

Potrivit sursei citate, peste 90% din bani au fost plătiţi de firmele de distribuţie ale grupului Enel clienţilor din propria reţea şi, cum aceste compensaţii se acordă automat, pe baza propriilor evaluări ale companiilor, se ridică un mare semn de întrebare dacă ceilalţi operatori de reţele au raportat şi plătit clienţilor tot ce aceştia din urmă erau îndreptăţiţi să primească.

Sursa citată mai arată că valoarea totală a compensaţiilor băneşti acordate consumatorilor de energie electrică de către firmele de distribuţie a fost, în anul 2020, de circa 20,5 milioane de lei, potrivit datelor Autorităţii de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE). În 2019, valoarea acestor compensaţii a fost de doar 5,6 milioane de lei. ...citeste mai departe despre "Sute de mii de români, despăgubiți cu peste 20 de milioane de lei pentru întreruperile de curent" pe Ziare.com

#intreruperi curent, #despagubiri, #Enel , #Stiri Administratie