Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ce se întâmplă cu românii amendați în pandemie, la intrare în țară. ”Abuzul continuă și după ce instanța a anulat procesele verbale”

Ce se întâmplă cu românii amendați în pandemie, la intrare în țară. ”Abuzul continuă și după ce instanța a anulat procesele verbale”

Românii care au fost amendați în pandemie pentru că nu aveau formulare PLF la intrarea în țară au dat DSP-urile în judecată, însă situația este departe de a se rezolva.

Avocatul Adrian Cuculis face publică situația unui client de al său care a câștigat un astfel de proces cu DSP București.

”După ce mii de români au fost amendați în pandemie de către DSP pentru lipsa formularelor PLF (de intrare în țară), abuzul continuă și după ce instanța a anulat procesele verbale.

Culmea este că bătaia de joc de costă pe toți, bani mulți.

După anularea proceselor verbale, instanțele de judecată au obligat DSP urile să plătească cheltuieli de judecată, exact cum preconizam.

Deși sunt hotărâri judecătorești definitive, DSP-ul îi îndrumă pe cetățeni să îi dea în judecată și să le ceară dobândă în loc să plătească și bugetul statului să iasă mai puțin șifonat”, a explicat avocatul.

Unul dintre românii care se confruntă cu astfel de situație spune că este trimis de la o instituție la alta.

“Referitor la achitarea sumelor de către DSP București în urma deciziei instanței, nici vorbă.

Mai mult, după lungi insistente și zeci de telefoane mi se comunică să merg la ANAF sector 5. Povești! Ce treaba are ANAF sector 5 cu cheltuielile de judecată ale instituției DSP București?

Revin cu telefon la DSP București din nou și mi se spune din nou să-i dau în judecată sau să îmi găsesc un executor judecătoresc și să le cer penalități de întârziere!

Sunt consternat de ceea ce mi se comunică de către acest DSP București prin persoane care nu au competente.

Mai mult, serviciul biroului juridic a fost externalizat, dacă le ceri un număr de telefon, nu îl cunosc, de parcă juridicul nu ar lucra pentru DSP București.

O bătaie de joc”, s-a plâns bucureșteanul avocatului.

Formularele de localizare a pasagerilor au fost introduse pe 20 decembrie 2021 și erau utilizate, în pandemie, de autoritățile din domeniul sănătății publice pentru a facilita depistarea contacților în cazul în care călătorii sunt expuși la o boală infecțioasă în timpul călătoriei lor cu avionul sau aeronava, cu vaporul (croazieră/feribot), cu trenul, cu autobuzul sau cu automobilul.

Informațiile pe care călătorii le furnizează în PLF-uri puteau fi utilizate de autoritățile din domeniul sănătății publice din țările de destinație pentru a con ...citeste mai departe despre "Ce se întâmplă cu românii amendați în pandemie, la intrare în țară. ”Abuzul continuă și după ce instanța a anulat procesele verbale”" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 189 ori