Rise Project face noi dezvaluiri despre afacerile lui Dragnea. "Secretul din padure"

Vineri, 31 Martie 2017, ora 12:01
1000 citiri
Rise Project face noi dezvaluiri despre afacerile lui Dragnea. "Secretul din padure"
Foto: Arhiva Ziare.com

O asociatie infiintata de Liviu Dragnea la sfarsitul anilor '90 a fost punctul de pornire al unei afaceri cu terenuri de vanatoare intinse pe zeci de mii hectare in doua judete.

Dupa aproape 20 de ani, timp in care tranzactiile cu terenuri au fost derulate de interpusii sefului PSD, fiul acestuia, Valentin, a devenit unul dintre principalii beneficiari. RISE Project a documentat intreaga operatiune, de la semnatura initiala a lui Dragnea pana la aparitia fiului in afacere.

Povestea vanatorului Liviu Dragnea incepe in urma cu peste doua decenii. In 1996, actualul sef al PSD se lansa in politica si obtinea functia de consilier local la Turnu Magurele din partea Partidului Democrat.

La cateva luni distanta, proaspatul politician era numit prefect al judetului Teleorman. In acelasi an a devenit si vanator cu acte-n regula. A primit legitimatie de la Asociatia Vanatorilor si Pescarilor Teleorman.

Doi ani mai tarziu, in 1998, Dragnea s-a dus la Tribunalul Teleorman, cu pasaportul diplomatic detinut in calitate de prefect al judetului si cu 5 milioane de lei (500 RON) a infiintat Asociatia Vanatorilor si Pescarilor Turris (AVPS Turris).

Sediul s-a aflat chiar in incinta hotelului Turris, hotel privatizat si preluat ulterior de sotia lui, Bombonica Dragnea (Prodana). Potrivit documentelor, sediul asociatiei era subinchiriat de la firma Dacorom SRL, infiintata chiar de Dragnea la inceputul anilor '90.

Cei 21 de vanatori si pescari fondatori ai AVPS Turris au tinut prima sedinta la sediul primariei Turnu Magurele. Printre ei s-a numarat si Nicolae Mohanu, primarul localitatii Turnu Magurele, ulterior senator PSD, dar si sefi din Romsilva, agentia nationala a padurilor.

Citeste mai multe despre DRAGNEA - SECRETUL DIN PADURE pe Rise Project. ...citeste mai departe despre "Rise Project face noi dezvaluiri despre afacerile lui Dragnea. "Secretul din padure"" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Liviu Dragnea afaceri padui, #Liviu Dragnea vanator afaceri , #Stiri Administratie