Ridicarea vizelor pentru romani, incerta. Canada anunta ca negocierile pe acordul cu UE au esuat

Vineri, 21 Octombrie 2016, ora 17:37
1044 citiri
Ridicarea vizelor pentru romani, incerta. Canada anunta ca negocierile pe acordul cu UE au esuat
Foto: Ziare.com

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, vineri dimineata, ca tara noastra si Canada au ajuns la un acord privind ridicarea vizelor pentru romani, astfel ca nu mai avem motiv sa ne opunem semnarii acordului de liber schimb si din decembrie 2017 ar urma sa calatorim liber in Tara Artarilor. Insa negocierile Canada-UE au esaut in cursul dupa-amiezii.

Ottawa a anuntat ca, dupa ce premierul Valoniei s-a aratat extrem de nemultumit de discutile pe acord si a anuntat ca inca nu sunt indeplinite toate conditiile pentru partea belgiana, acordul este in impas deocamdata si nu va mai fi semnat saptamana viitoare.

Ministrul canadian al Comertului International, Chrystia Freeland, a transmis dupa esuarea negocierilor ca acest lucru reprezinta o "oportunitate ratata" de a semna acordul pe 27 octombrie, relateaza CBC.

Daca nu e ratificat in toate statele, acordul de liber-schimb nu poate intra in vigoare si deci nici intelegerea Romaniei cu ...citeste mai departe despre "Ridicarea vizelor pentru romani, incerta. Canada anunta ca negocierile pe acordul cu UE au esuat" pe Ziare.com

#Valonia acord CETA Canada, #Romania acord vize Canada, #romani fara vize Canada, #Belgia acord CETA Canada, #acord CETA vize Canada , #Stiri Administratie