Americanii de la Bechtel neaga rezilierea contractului cu statul roman

Joi, 30 Mai 2013, ora 08:29
1665 citiri
Americanii de la Bechtel neaga rezilierea contractului cu statul roman

Ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructura, Dan Sova, a declarat miercuri seara ca a fost reziliat contractul cu Bechtel pentru construirea Autostrazii Transilvania, statul roman urmand sa plateasca companiei americane 37,2 milioane de euro si datorii de 50 milioane de euro.

Totusi, americanii neaga informatiile si sustin ca negocierile cu statul roman continua. Reprezentantii Bechtel spun ca nu vor sa comenteze declaratiile facute de ministrul Dan Sova, potrivit Digi24. Dupa putin timp insa, Bechtel a retras comunicatul de presa de pe site-ul companiei.

In plus, o delegatie a ambasadei SUA este la Palatul Victoria si discuta cu premierul Ponta.

Premierul Victor Ponta a afirmat marti Sova a gresit anuntand presa ca intelegerea cu Bechtel pentru autostrada Transilvania va fi reziliata luni, 27 mai, aratand ca acesta nu trebuia sa spuna nimic pana nu incheia negocierile.

"Cred ca a fost prea transparent, ca nu trebuia sa va spuna nimic pana nu incheia negocierea. Daca v-a anuntat inainte sa incheie negocierile, inseamna ca a gresit", a spus Ponta jurnalistilor, aflat la Braila.

Sova a declarat luni ca rezilierea contractului este o chestiune de zile si ca mai sunt unele detalii de pus la punct in aceasta perioada.

Joi, Sova, a declarat ca luni, 27 mai, va fi reziliat contractul cu compania americana Bechtel privind constructia autostrazii Transilvania, tot atunci urmand sa fie anuntata si suma pe care o mai are de achitat statul catre constructor.

El a aratat atunci ca sunt discutate ultimele detalii privind rezilierea acordului si ca suma despagubirilor catre Bechtel a fost deja stabilita, urmand sa fie comunicata oficial luni

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#reziliere contract bechtel, #despagubiri Bechtel incheiere contract , #Stiri Administratie