Revolutionari despagubiti de CEDO pentru nesolutionarea dosarului Revolutiei

Marti, 24 Noiembrie 2015, ora 17:34
994 citiri
Revolutionari despagubiti de CEDO pentru nesolutionarea dosarului Revolutiei
Foto: Facebook/ European Court Of Human Rights (ECHR)

Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) a despagubit cu cate 2.400 de euro opt revolutionari romani, printre care cantaretul Cristian Paturca si sculptorul Vladimir Ciobanu, pentru ca dosarul Revolutiei nu a fost solutionat intr-un termen rezonabil.

Cei opt au formulat plangerea in anul 2008, aminteste Mediafax, dupa ce acestia s-au constituit parte civila in anul 1990, in ancheta deschisa de procurorii militari.

La CEDO s-a reclamat astfel incalcarea articolului 6 a conventiei europene a drepturilor omului, ce prevede dreptul la un proces echitabil intr-un termen rezonabil.

CEDO a decis astfel ca a fost incalcat articolul si ca fiecare dintre reclamanti sa primeasca daune morale de 2.400 de euro. Dintre cei opt, Cristian Paturca nu se mai afla in viata de aproape 5 ani.

Dosarul Revolutiei a fost clasat (Video)

Totodata, pe 24 mai 2011, Romania a fost condamnata la CEDO in procesul intentat de Asociatia "21 Decembrie" si ...citeste mai departe despre "Revolutionari despagubiti de CEDO pentru nesolutionarea dosarului Revolutiei" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#CEDO despagubiri revolutionari, #CEDO dosar Revolutie , #Stiri Administratie