Reuters: Lupta impotriva coruptiei din Romania franeaza investitiile

Miercuri, 08 Aprilie 2015, ora 13:27
1149 citiri
Reuters: Lupta impotriva coruptiei din Romania franeaza investitiile

Lupta impotriva coruptiei dusa de justitia din Romania are o consecinta neasteptata asupra economiei, si anume incetinirea investitiilor, considera jurnalistii de la Reuters, intrucat oficialii evita sa semneze pentru aprobarea unor proiecte de investitii, pentru a nu deveni tinte ale procurorilor.

Ministrii si functionarii publici, care altadata ar fi semnat pentru initierea unor proiecte, au inceput sa devina ezitanti in ceea ce priveste aprobarea investitiilor, noteaza Reuters.

Inclusiv oficialii onesti se tem ca incheierea unor acorduri privind investitiile vor atrage investigarea acestora de catre procurori, urmand astfel altor functionari deja anchetati sau arestati.

Observatorii considera ca, pe termen lung, lupta impotriva coruptiei va aduce beneficii enorme Romaniei. Momentan insa, actiunile justitiei din Romania conduc la incetinirea investitiilor private si la intarzierea semnarii unor contracte cu firme care sa execute proiecte ale guvernului.

Reuters: Cati bani ...citeste mai departe despre "Reuters: Lupta impotriva coruptiei din Romania franeaza investitiile" pe Ziare.com

#Reuters coruptie Romania, #coruptie Romania investitii, #coruptie investitii Romania , #Stiri Administratie