Reuters: Aceasta este urmatoarea generatie de protestatari a Romaniei! Parintii lor l-au rasturnat pe Ceausescu

Luni, 13 Februarie 2017, ora 17:56
1519 citiri
Reuters: Aceasta este urmatoarea generatie de protestatari a Romaniei! Parintii lor l-au rasturnat pe Ceausescu
Foto: Ziare.com

Protestatarii anticoruptie din Piata Victoriei i-au impresionat pe jurnalistii de la agentia Reuters, care ii compara cu cei de acum aproape 30 de ani, de la Revolutie, si ii numesc "urmatoarea generatie de protestatari".

"Isi afiseaza cu mandrie steagul, dupa aproape doua saptamani de proteste in toata tara", incepe reportajul video al celor de la Reuters, realizat in fata Guvernului, duminica seara.

"Miile de manifestanti anticoruptie din Piata Victoriei, din Bucuresti, cer cu totii demisia Guvernului lor", continua materialul.

Reporterul agentiei britanice ii descrie apoi pe protestatari.

"Aceasta este urmatoarea generatie de protestatari ai Romaniei. Parintii lor au ajutat la incheierea regimului comunist al lui Ceausescu, iar acum, fara nici macar un lider, spera sa puna capat coruptiei din tara", spune acesta.

Reuters difuzeaza imagini cu momentul in care protestatarii au folosit lanternele si telefoanele mobile pentru a crea imaginea unui tricolor urias si noteaza ca numarul urias de manifestanti se coordoneaza cu ajutorul retelelor sociale, precum Facebook.

Este dat si exemplul unui grup de protestatari care s-au intalnit inca de cand a fost adoptata ordonanta 13, care ulterior a fost abrogata, iar ministrul Justitiei, Florin Iordache, a demisionat. Numarul de protestatari a scazut in timpul saptamanii, insa in weeekend au revenit pe strazi zeci de mii de manifestanti.

"Multi romani se confrunta cu coruptia in viata de zi cu zi. Noua generatie de romani a imbratisat politica protestelor si spera ca actiunile directe vor duce la schimbari politice", se mai spune in reportaj, dandu-se exemplu si generatia de protetatari de acum 30 de ani.

In ciuda gerului naprasnic,

aproximativ 100.000 de romani au iesit din nou in strada, duminica, pentru a 13-a zi consecutiv, inaintea unei saptamani de foc, care va decide soarta ordonantei 14, care abroga modificarea Codurilor Penale, dar si a referendumului initiat de presedintele Klaus Iohannis pe tema coruptiei.

Luni, plenul reunit al celor doua Camere a dat aviz favorabil propunerii lui Iohannis de organizare a referendumului, in timp ce marti va fi dat votul in Senat privind ordonanta 14. ...citeste mai departe despre "Reuters: Aceasta este urmatoarea generatie de protestatari a Romaniei! Parintii lor l-au rasturnat pe Ceausescu" pe Ziare.com

#Reuters generatie protestatari, #Reuters parinti protestatari Ceausescu, #protest anticoruptie Victoriei, #protestatari Piata Victoriei, #proteste ordonante justitie , #Stiri Administratie