Reuniunea Diplomatiei Romane: "Daca nu se gaseste o solutie la criza imigrantilor, e sfarsitul UE"

Miercuri, 02 Septembrie 2015, ora 17:55
802 citiri
Reuniunea Diplomatiei Romane: "Daca nu se gaseste o solutie la criza imigrantilor, e sfarsitul UE"
Foto: Ministerul Afacerilor Externe

Ministrul slovac de Externe, Miroslav Lajcak, a nuantat pozitia tarii sale fata de propunerea Comisiei Europene ca tarile membre sa fie obligate sa primeasca un numar fix de imigranti, dupa ce un oficial slovac a starnit controverse declarand ca Slovacia va primi doar imigranti crestini.

Seful diplomatiei slovace a declarat, miercuri, la Bucuresti, cu ocazia participarii la Reuniunea Anuala a Diplomatiei, ca declaratia acelui oficial a fost "nefericita" si "scoasa din context". "Nu exista o comunitate musulmana in Slovacia (...) Nu am spus ca vom lua numai crestini, ci ca preferam crestinii din Siria pentru ca vor fi mai usor de integrat", a afirmat Lajcak.

Diplomatul a subliniat ca stabilirea unor cote de imigranti nu rezolva adevarata problema si a insistat pe necesitatea gasirii unei solutii unitare la nivel european pentru criza refugiatilor. Altfel, in absenta unei solutii, "e sfarsitul zonei Schengen, a uneia din cele patru libertati, libertatea de miscare, poate chiar ...citeste mai departe despre "Reuniunea Diplomatiei Romane: "Daca nu se gaseste o solutie la criza imigrantilor, e sfarsitul UE"" pe Ziare.com

#Slovacia imigranti crestini, #ministru slovac Externe Bucuresti, #Slovacia Romania imigranti , #Stiri Administratie