Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Țările care au reintrodus restricții sanitare. Grecia schimbă regulile pentru turiști

Țările care au reintrodus restricții sanitare. Grecia schimbă regulile pentru turiști

Mai multe țări au început să reintroducă restricții la scurt timp după ce le-au ridicat, în condițiile în care numărul cazurilor de infectare cu coronavirus a început din nou să crească alarmant după răspândirea noilor tulpini.

Situația este incomoda mai ales pentru persoanele care și-au planificat vacanțe în țări precum Grecia sau Cipru, existând riscul să apară noi reglementări în funcție de evoluția pandemiei.

Grecia

Grecia și-a redeschis granițele pentru turiști din 14 mai, dar cazurile noi de COVID-19 s-au înmulțit începând cu sfârșitul lunii iunie. Pentru a încerca să stopeze această evoluție negativă, guvernul a introdus noi restricții în toată țara, inclusiv în destinațiile turistice populare și pe insule.

"Scopul este ca sfârșitul pandemiei să nu devină preludiul unui nou calvar în toamnă", a declarat Kyriakos Mitsotakis, premierul Greciei.

Cea mai nouă măsură anunțată de autoritățile elene marți, 13 iulie, este că doar persoanele vaccinate, sau care prezintă un test negativ, vor putea intra in spațiile interioare, fiind incluse restaurantele, cluburile de noapte, barurile, cinematografele și teatrele.

Persoanele fizice trebuie săa încarce documentele care atestă vaccinarea sau testul negativ în aplicația mobilă COVID Free GR.

În cazul spațiilor exterioare nu sunt necesare nici dovada vaccinării, nici testul negativ.

Printre măsurile deja existente se numără respectarea distanțării sociale și masca obligatorie înn spațiile închise și în spațiile exterioare foarte aglomerate.

Toți turiștii care merg în Grecia trebuie să completeze formularul PLF și pot fi selectați aleatoriu pentru a fi supuși unui test la sosire.

Citeste si: Conditiile de intrare in Grecia si punctele vamale disponibile

Evolutia cazurilor zilnice de COVID-19 în Grecia:

1 iunie - 1.85715 iunie - 79428 iunie - 36110 iulie - 2.32713 iulie - 3.109

Citeste si: Cum se completeaza corect formularul de intrare in Grecia - PLF

Cipru

Începând cu data de 9 iulie, deținerea unui SafePass este necesară în spațiile interioare și exterioare unde există un risc crescut de transmitere a COVID-19 și unde se adună peste 20 de persoane (locuri de munca, baruri, cluburi, nunți, petreceri etc).

Conditii necesare pentru obținerea SafePass:

- deținerea unui certificat care dovedește finalizarea schemei de vaccinare

- deținerea unei dovezi care sa ...citeste mai departe despre "Țările care au reintrodus restricții sanitare. Grecia schimbă regulile pentru turiști" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 397 ori