Relu Fenechiu va fi eliberat conditionat

Joi, 29 Iunie 2017, ora 21:33
1109 citiri
Relu Fenechiu va fi eliberat conditionat
Foto: Arhiva Ziare.com

Fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, condamnat in martie anul acesta la cinci ani si jumatate de inchisoare in urma contopirii a doua pedepse pentru fapte de coruptie, va fi eliberat conditionat de Judecatoria Vaslui.

Sentinta nu este definitiva, putand fi atacata cu contestatie in termen de trei zile de la comunicare.

Judecatoria Vaslui a dispus eliberarea conditionata a fostului ministru al Transporturilor Relu Fenechiu, dupa ce acesta a fost condamnat, in urma cu trei luni, la cinci ani si jumatate de inchisoare in urma contopirii a doua sentinte date de instantele de judecata pentru fapte de coruptie.

Magistratii vasluieni au admis propunerea Comisiei de liberare conditionata din cadrul Penitenciarului Vaslui, care au constatat ca Fenechiu indeplineste conditiile de a iesi din puscarie anterior executarii integrale a pedepsei pe care o avea de executat.

Condamnat pentru mai multe fapte de coruptie

Tribunalul Vaslui l-a condamnat, pe 9 martie 2017, la cinci ani si jumatate de inchisoare pe fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu pentru mai multe fapte de coruptie, in urma contopirii a doua pedepse, una de cinci ani, pentru complicitate la abuz in serviciu in forma calificata, si una de trei ani si zece luni, pentru trafic de influenta in forma continuata si spalare de bani. In fapt, magistratii vasluieni au admis cererea formulata in instanta de Relu Fenechiu, in prezent detinut in Penitenciarul Vaslui.

Judecatorii au contopit toate pedepsele primite de fostul ministru al Transporturilor atat in ianuarie 2014, in dosarul "Transformatorul", cat si in noiembrie 2016, in speta in care, in calitate de deputat, ar fi primit 620.000 de euro de la o firma de software pentru "sprijinul promis si acordat in castigarea si derularea unor proiecte" derulate de Ministerul Justitiei si o societate farmaceutica, cu actionar majoritar Ministerul Sanatatii.

Practic, magistratii Tribunalului Vaslui au retinut pedeapsa cea mai grea, de cinci ani, din dosarul "Transformatorul", la care au mai adaugat un spor de sase luni, pedeapsa rezultanta fiind de cinci ani si jumatate.

Relu Fenechiu a fost condamnat, initial, de Inalta Curte de Casatie si Justitie, la cinci ani de inchisoare pentru complicitate la abuz in serviciu in forma calificata. Fostul ministru al Transporturilor a fost gasit vinovat de instanta pentru ca, in perioada 2002-2005, prin firmele sale, ar fi vandut transformatoare si intrerupatoare uzate si vechi la pretu ...citeste mai departe despre "Relu Fenechiu va fi eliberat conditionat" pe Ziare.com

#Relu Fenechiu eliberat conditionat, #Relu Fenechiu inchisoare , #Stiri Administratie