Religia care se raspandeste cel mai repede - pur si simplu "explodeaza"

Sambata, 04 Aprilie 2015, ora 12:55
1452 citiri
Religia care se raspandeste cel mai repede - pur si simplu "explodeaza"
Foto: foodgalaxy.org

Religiile lumii noi vor disparea, in viitor, ba chiar vor castiga tot mai multi adepti, in deceniile urmatoare, arata statisticienii.

In afara de religia budista, in cazul careia nu se preconizeaza cresteri in urmatorii 40 de ani, restul vor atrage tot mai multi adepti. Una, insa, va exploda, arata un studiu recent al Pew Research Center, citat de CNN.

Este vorba despre islam. De la 1,6 miliarde de adepti, in 2010, acesta va ajunge la 2,76 de miliarde, in 2050, se arata in cercetare.

La acea vreme, musulmanii vor fi deja aproape o treime din populatia totala a lumii, care va numara atunci 9 miliarde de oameni.

Si religia crestina va atrage noi adepti, insa nu cu viteza islamului. Se preconizeaza ca de la 2,17 miliarde de adepti va ajunge la 2,92 de miliarde, adica 31% din populatia totala a lumii.

Conform studiului, pana in 2050 cel putin 6 din 10 oameni vor fi crestini sau musulmani.

Cate religii exista in Romania si ...citeste mai departe despre "Religia care se raspandeste cel mai repede - pur si simplu "explodeaza"" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#islam adepti, #religie crestina micsorare numar adepti, #religii tari 2050, #religii lume viitor , #Stiri Administratie