Regele a murit. Regulile de eticheta ce trebuie respectate de cei care vor sa-i aduca un ultim omagiu

Miercuri, 06 Decembrie 2017, ora 11:20
1298 citiri
Regele a murit. Regulile de eticheta ce trebuie respectate de cei care vor sa-i aduca un ultim omagiu
Foto: Familia Regala

Cei care vor sa ii aduca un ultim omagiu regelui Mihai trebuie sa respecte niste reguli de eticheta cand merg la Palatul Regal din Bucuresti, unde va fi depus sicriul saptamana viitoare.

Astfel, toti cei care vor sa ii spuna ramas bun regelui trebuie sa fie imbracati in tinuta corespunzatoare, in culori inchise.

Nu trebuie sa poarte sacose, genti ori bagaje voluminoase si nici nu au voie sa vina insotiti de copii sub 7 ani sau sa aiba carucioare de copii.

In preajma sicriului nu vor fi folosite aparate de fotografiat ori telefoane mobile, ori alte instrumente electronice. Fotografierea si filmarea sunt interzise, din respect pentru solemnitatea ocaziei.

Cei prezenti trebuie sa aiba un document de identitate si sunt rugati sa nu aduca volume, scrisori, ilustrate, timbre, documente ori fotografii cu ei.

Nimeni nu va putea depune florile personal, la catafalc. Florile vor fi asezate in gradina din fata Palatului Regal ori pe trotuarul din fata grilajului palatului.

In plus, in incinta Palatului Regal, fumatul si vorbitul la telefonul mobil sunt strict interzise.

Toate aceste reguli au fost transmise de Casa Regala anul trecut, cu ocazia pelerinajului la capataiul reginei Ana.

Regele Mihai a murit, marti, in Elvetia, la varsta de 96 de ani.

In memoria regelui Mihai, Romania va intra in doliu national. Deocamdata nu s-a anuntat oficial programul funeraliilor, insa pe surse de la Guvern presa a transmis ca inmormantarea va avea loc sambata, pe 16 decembrie.

In aceste conditii, Executivul va da o hotarare prin care va decreta doliu national in zilele de 14, 15 si 16 decembrie.

Citeste si Casa Regala: La moartea regelui Mihai, principesa Margareta a devenit automat regina RomanieiNoul sef al Familiei Regale: Incepe un nou timp pentru Casa Regala. Voi continua sa servesc interesele fundamentale ale poporului roman ...citeste mai departe despre "Regele a murit. Regulile de eticheta ce trebuie respectate de cei care vor sa-i aduca un ultim omagiu" pe Ziare.com

#reguli eticheta regele Mihai , #Stiri Administratie