Refugiatii sirieni, socati ca in Romania se da spaga la spital: Nu lucreaza nimeni fara sa dai bani

Vineri, 24 Martie 2017, ora 17:12
1289 citiri
Refugiatii sirieni, socati ca in Romania se da spaga la spital: Nu lucreaza nimeni fara sa dai bani
Foto: captura video Digi 24

Refugiatii sirieni ajunsi in Romania au cunoscut si parti mai putin placute ale tarii noastre, cu care spun ca nu se confruntau in locurile de unde au plecat.

De exemplu, un tata se plange ca i s-a cerut spaga in maternitatea in care a nascut sotia sa, relateaza Digi 24.

"Cand am intrat in spital... Trebuie sa dai bani si in stanga si in dreapta. Nu lucreaza nimeni fara sa dai bani! La noi, dupa ce naste sotia, este obiceiul ca tatal sa aduca ceva dulce tuturor, dar nu bani ca sa faca treaba", a povestit Wassim Mareshli, tanar avocat aspirant in Siria.

"Sunt zile cand regret ca am plecat, dar in acelasi timp eu nu mai vreau sa vad sange", mai spune sirianul.

Acesta are 26 de ani si era in ultimul semestru la Facultatea de Drept din Liban, pe care insa n-a mai apucat sa o termine.

"Acestea sunt diplomele mele, cea mare este diploma care arata ca sunt licentiat in contabilitate in Siria, iar celelalte ca am fost inscris in ultimul an la Facultatea de Drept din Liban", a povestit Wassim Mareshli, care acum lucreaza ca mecanic.

Sotia sa, Nour Barkoumi, este licentiata in Drept, iar cei doi au locuit in tabere inainte de a ajunge in Romania. Femeia a povestit, de asemenea, neplacerile din spitalele noastre.

"Copilul meu are sase luni acum si inca nu a facut vaccinul de doua si de patru luni", a spus refugiata.

Cei doi fac parte din cei 568 de migranti refugiati care au ajuns in Romania in ultimul an, din tabere din Italia si Grecia. ...citeste mai departe despre "Refugiatii sirieni, socati ca in Romania se da spaga la spital: Nu lucreaza nimeni fara sa dai bani" pe Ziare.com

#refugiati sirieni Romania, #refugiati sirieni spaga maternitate Romania, #refugiati sirieni mutati Romania , #Stiri Administratie