Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Recorder.ro: Robert Negoita a construit o rampa de gunoi fara niciun aviz: Cei care au facut sesizari sunt niste ticalosi! (Video)

Recorder.ro: Robert Negoita a construit o rampa de gunoi fara niciun aviz: Cei care au facut sesizari sunt niste ticalosi! (Video)
Ambitia primarilor bucuresteni de a infiinta companii proprii si de a pune monopol pe contracte duce la situatii in care totul se face dupa ureche, in dispretul legii si al cetatenilor.

In septembrie 2018, Primaria Sectorului 3 si-a infiintat propria directie de salubritate si a preluat atributiile de colectare si gestionare a deseurilor de la operatorul privat care ridica gunoaiele din sector.

Decizia s-a luat peste noapte, fara ca directia nou infiintata sa fie pregatita pentru o asemenea sarcina. Primarul Robert Negoita a constatat, astfel, ca nu dispune de suficiente masini pentru cate deseuri trebuie sa ridice in fiecare saptamana.

Asa ca gunoiaele au ramas pe strazi pret de mai multe zile.

Pentru a iesi din acest impas, Negoita a recurs la o carpeala romaneasca: a suplimentat numarul masinilor de gunoi cu camionetele de la intretinerea parcurilor si a scurtat drumul acestora pana la groapa.

Ca sa faca mai multe curse, masinile nu duc gunoaiele la groapa de la Vidra (Glina a fost inchisa in februarie), ci le descarca pe un spatiu aflat la intersectia bulevardului Nicolae Grigorescu cu Splaiul Unirii.

"E doar o rampa de transfer", se justifica Robert Negoita. "S-a inchis groapa de gunoi de la Glina si trebuie sa caram deseurile la peste 20 de kilometri, intr-un trafic infernal. Pe cale de consecinta, gunoierele descarca aici si apoi incarcam in remorci mari si ducem la groapa".

Legislatia spune, insa, ca infiintarea unei "rampe de transfer" trebuie autorizata de autoritatea de mediu. Nu poti deschide o rampa doar pentru ca ai nevoie, ea trebuie dotata dupa anumite standarde si pusa in functiune numai dupa ce se studiaza impactul asupra zonei.Citeste mai multe despre Robert Negoita a construit o rampa de gunoi fara niciun aviz: "Cei care au facut sesizari sunt niste ticalosi!" pe site-ul Recorder.ro. ...citeste mai departe despre "Recorder.ro: Robert Negoita a construit o rampa de gunoi fara niciun aviz: Cei care au facut sesizari sunt niste ticalosi! (Video)" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 908 ori