Record mondial doborat de un avion - Cat a zburat fara escala (Video)

Vineri, 03 Iulie 2015, ora 14:52
1268 citiri
Record mondial doborat de un avion - Cat a zburat fara escala (Video)
Foto: Facebook/Solar Impulse - Around the world in a solar airplane

Solar Impulse 2, un avion alimentat exclusiv cu energie solara, a doborat recordul mondial pentru un zbor solo fara escala, joi, la aproximativ 100 de ore dupa ce a decolat din Nagoya (Japonia) spre Honolulu (Hawaii), in cadrul celei de-a saptea etape din calatoria sa in jurul lumii.

Precedentul record fusese stabilit de Steve Fossett, care a zburat timp de 72 de ore si 45 de minute in 2006, informeaza site-ul publicatiei franceze Le Monde.

Noul record va fi cu siguranta imbunatatit, deoarece zborul avionului Solar Impulse 2 inca nu s-a incheiat, in ciuda starii de epuizare pe care o resimte pilotul sau, Andre Borschberg.

Joi seara, la ora 18.30 (ora Parisului), avionul solar parcursese 84% din traseul pe care il are de strabatut in drumul sau spre statul american, adica 6.921 de kilometri. Ii mai ramaneau de parcurs 1.250 de kilometri, potrivit organizatorilor acestui proiect, care erau insa ingrijorati de conditiile meteorologice dificile, marcate de "turbulente la ...citeste mai departe despre "Record mondial doborat de un avion - Cat a zburat fara escala (Video)" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Solar Impulse 2 record, #record avion fara escala, #cel mai lung zbor fara escala , #Stiri Administratie