Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Recompensa de pana la 100.000 de euro daca reclami, cu dovezi, incalcarea Legii Concurentei

Recompensa de pana la 100.000 de euro daca reclami, cu dovezi, incalcarea Legii Concurentei

Persoanele care reclama Consiliului Concurentei, cu dovezi, ca o anumita firma sau mai multe incalca Legea Concurentei pot beneficia de recompense de pana la 1% din amenda aplicata firmei, dar nu mai mult de 100.000 euro.

Consiliul Concurentei vrea sa aduca un amendament la actuala Lege a Concurentei prin care aceasta masura sa poata fi aplicata.

"Propunerea noastra este ca aceia care vin cu o sesizare care se dovedeste corecta dupa aceea, deci cei care ne dau informatii despre o practica anticoncurentiala sa fie recompensati. Aceasta, bineinteles, dupa ce se dovedeste ca informatiile oferite sunt corecte si instanta confirma ca, intr-adevar, firma aceea a incalcat legea.

Cel care a facut sesizarea ar putea sa primeasca pana la 1% din cuantumul amenzii, dar nu mai mult de 100.000 de euro. Vrem sa-i incurajam material pe cei care au indicii ca se incalca legea", a declarat sambata, la Sinaia, presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu.

Potrivit acestuia, masura ...citeste mai departe despre "Recompensa de pana la 100.000 de euro daca reclami, cu dovezi, incalcarea Legii Concurentei" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 866 ori