Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Recalcularea pensiilor: Pentru ca "putini oameni au capacitatea de a decripta actul normativ", ministrul Muncii trimite scrisori cu explicatii pensionarilor

Recalcularea pensiilor: Pentru ca "putini oameni au capacitatea de a decripta actul normativ", ministrul Muncii trimite scrisori cu explicatii pensionarilor
Pensionarii vor primi scrisori in care li se va explica modul de recalculare a pensiilor, pentru grupele I si a II a de munca, si prin care vor fi informati daca beneficiaza sau nu de recalculare.

Ministrul Muncii, Marius Budai, a anuntat ca a decis, in urma unei discutii cu Liviu Dragnea si Viorica Dancila, sa trimita prin Posta scrisori la circa 100.000 de pensionari, pentru a elimina dubiile cu privire la cei care beneficiaza si care nu de recalcularea pensiilor celor care au lucrat in grupele I si a II-a de munca.

Ministrul Muncii anunta ca pana la Paste majoreaza 30 de mii de pensii. Exemple cu mineri si acrobati de circ

"Acum se achita primele 30.000 de decizii din cele 33.000 recalculate, se achita diferentele incepand cu data de 1 octombrie 2018, la zi, urmand ca activitatea de recalculare a Legii 221 sa fie continuata in asa fel ca pana la 30 septembrie 2019 sa inchidem aceasta recalculare.

De la 1 septembrie 2019 toate pensiile din Romania vor fi recalculate cu valoarea punctului de pensie majorata cu 15%, cu valoarea de la 1.100 la 1.265 de lei", a anuntat Budai, sambata seara, la Romania TV.

Pentru cine se aplica recalcularea pensiilor? "Acele categorii de pensionari care au lucrat in grupele I si a II-a de munca si care la momentul iesirii la pensie nu au primit punctaj aferent conform grupelor de munca nu intra la aceasta recalculare, a mai spus ministrul. Daca au punctaj zero, dar au stagiu in grupa de munca, inseamna ca se incadreaza. Daca nu, nu se incadreaza", a explicat Marius Budai, citat de Mediafax.

Pensionarii vizati vor primi scrisoarea cu explicatii "in cel mult o luna", ca "sa stie fiecare cine va primi decizia pana la 1 septembrie si sa iesim odata din acest amalgam al discutiilor", a mai spus ministrul Muncii, argumentand ca "putini oameni au capacitatea de a decripta actul normativ". ...citeste mai departe despre "Recalcularea pensiilor: Pentru ca "putini oameni au capacitatea de a decripta actul normativ", ministrul Muncii trimite scrisori cu explicatii pensionarilor" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 533 ori