Reactia Guvernului la MCV: E un raport bun, dar unele recomandari nu reflecta intocmai progresele

Miercuri, 25 Ianuarie 2017, ora 16:43
1052 citiri
Reactia Guvernului la MCV: E un raport bun, dar unele recomandari nu reflecta intocmai progresele
Foto: Facebook/Ana Birchall

Guvernul saluta raportul Comisiei Europene privind MCV publicat miercuri si pe care il considera a fi bun.

Guvernul a adaugat ca raportul confirma existenta unui incontestabil parcurs pozitiv al evaluarilor sistemului judiciar roman si indica o perspectiva clara de incheiere a monitorizarii, a declarat, la Palatul Victoria, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall.

Ea a mai spus ca Guvernul va continua sa lucreze cu CE pentru a limita caracterul general al unora dintre recomandari, care "nu reflecta intocmai progresele Romaniei asa cum au fost ele certificate de rapoartele pozitive anterioare, cat si de prezentul raport".

Citeste si Raportul MCV critica ordonantele pe Justitie: Ar fi o provocare majora la adresa independentei DNA si ar atrage reevaluarea progreselor realizate

"Dorim sa salutam raportul Comisiei privind MCV publicat azi, raport ce are o importanta fundamentala pentru tara noastra. Se implinesc zece ani de la instituirea acestui mecanism, iar documentul publicat azi prezinta o evaluare a intregii perioade si, mai mult decat atat, recunoaste performantele substantiale inregistrate de Romania in domeniile afetente MCV in toata aceasta perioada de zece ani.

Este al patrulea raport pozitiv consecutiv, prin care se califica progresele Romaniei ca fiind majore, demonstrand si certificand astfel mentinerea parcursului sustenabil in ceea ce priveste atingerea obiectivelor acestui mecanism", a declarat Ana Birchall, miercuri, la Palatul Victoria.

Reprezentanta Guvernului a adaugat ca "raportul a fost unul bun confirmand existenta unui incontestabil parcurs pozitiv al evaluarilor sistemului judiciar roman", in acest sens fiind mentionate inca din primele paragrafe ale documentului aspectele ce tin de sustenabilitatea procesului de reforma si consolidare a sistemului judiciar.

"Insa elementul cheie al raportului consta in aceea ca dincolo de aprecierile pozitive, Comisia indica o perspectiva clara de finalizare a acestui mecanism, prin intermediul continuarii si consolidarii accelerate a reformelor, formuland in acest sens 12 recomandari.

Se introduce conceptul de finalizare a fiecarei conditionalitati in parte prin indeplinirea celor 12 recomandari. Inchiderea tuturor conditionalitatilor va duce la finalizarea acestui mecanism", a subliniat Birchall.

Raportul MCV privind Romania

Ea a mentionat ca raportul Comisiei Europene mentioneaza perspectiva unei evaluari anticipate in 2017 pentru finalul anului curent ...citeste mai departe despre "Reactia Guvernului la MCV: E un raport bun, dar unele recomandari nu reflecta intocmai progresele" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Guvern raport MCV, #Guvern MCV Romania, #MCV Romania raport , #Stiri Administratie