Raul Mures va fi navigabil pe 60 de kilometri, intre judetele Alba si Hunedoara

Duminica, 04 Noiembrie 2018, ora 14:30
1127 citiri
Raul Mures va fi navigabil pe 60 de kilometri, intre judetele Alba si Hunedoara
Foto: Arhiva Ziare.com

Raul Mures va fi navigabil pe 60 de kilometri, intre judetele Alba si Hunedoara, iar ambarcatiunile usoare vor putea fi inchiriate din opt localitati, unde se vor amenaja si lagune turistice cu pontoane de acostare - debarcare.

Investitia prin care raul Mures va deveni navigabil va fi finantata prin Fondul European pentru Piscicultura prin Programul Pescuit si Afaceri Marine, iar ideea a apartinut Grupului de Actiune Locala pentru Pescuit din bazinul Muresului si Secaselor, coordonat de comuna Ciugud, judetul Alba.

Reprezentantii Primariei Ciugud au declarat ca ambarcatiunile vor putea fi inchiriate din opt localitati: Ciugud, Alba Iulia, Vintu, Santimbru, Sibot, Blandiana si Geoagiu si Rapoltu Mare, unde se vor amenaja si lagune turistice cu pontoane de acostare - debarcare.

"Lucrarile vor incepe in primavara, iar prin acest proiect se doreste valorificarea potentialului raului Mures din punct de vedere al turismului de agrement. Cei care inchiriaza ambarcatiunile se pot opri la oricare dintre pontoane, pentru a vizita zonele respective", potrivit reprezentantilor Primariei Ciugud.

Potrivit acestora, valoarea proiectului este 500.000 de euro. Ambarcatiunile vor fi de mici dimensiuni.

De asemenea, intr-un sat din comuna Ciugud, Drimbar, se va amenaja si o zona de agrement la malul Muresului, aproape de locul in care se vor inchiria ambarcatiunile, au scris, reprezentantii Primariei, pe Facebook.

"Un proiect ambitios al Primariei comunei Ciugud, care prinde contur tot mai mult, este amenajarea zonei de agrement de pe malul Muresului din zona Drimbar. Aceasta va cuprinde un debarcader, terenuri de fotbal, tenis, zone de promenada, pescuit, patinoar, campare (pentru rulote si corturi) si de picnic. In premiera va prezentam cateva fotografii 3D, cu zona de agrement, care vor deveni realitate in cadrul unui proiect cu banii europeni derulat de comuna Ciugud prin FLAG Bazinul Muresului, Secaselor si afluentii acestora", se arata in postare.

Raul Mures are o lungime de 789 de kilometri, izvoraste din Muntii Hasmasu Mare si se varsa in Tisa, Ungaria, Alba Iulia fiind unul dintre orasele importante pe care le traverseaza. ...citeste mai departe despre "Raul Mures va fi navigabil pe 60 de kilometri, intre judetele Alba si Hunedoara" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#raul Mures navigabil , #Stiri Administratie