Raport SUA: Guvernul roman a aplicat noile Coduri Penale fara a analiza impactul

Vineri, 26 Iunie 2015, ora 07:55
1008 citiri
Raport SUA: Guvernul roman a aplicat noile Coduri Penale fara a analiza impactul
Foto: Arhiva Ziare.com

Guvernul roman a pus in aplicare un nou Cod Penal si un nou Cod de Procedura Penala in scopul reducerii cazurilor trimise in instanta, insa nu a facut o analiza a impactului masurilor si nu a alocat resurse umane si instrumente necesare bunei implementari, potrivit Raportului Departamentului de Stat.

Documentul mentioneaza ca noul Cod Penal aplicat in Romania include o serie de inconsecvente.

"In luna februarie (2014), Guvernul a pus in aplicare un nou Cod Penal si un nou Cod de Procedura Penala in scopul reducerii numarului de cazuri trimise in instanta.

Cu toate acestea, nu a efectuat o analiza a impactului masurilor si nu a alocat resursele umane si instrumentele necesare implementarii adecvate a codurilor. Codul de Procedura Penala permite arestul la domiciliu cu utilizarea dispozitivelor de monitorizare electronica, insa autoritatile nu au achizitionat inca astfel de dispozitive.

De asemenea, noile coduri stabilesc diferente intre categoriile de judecatori si functiile ...citeste mai departe despre "Raport SUA: Guvernul roman a aplicat noile Coduri Penale fara a analiza impactul" pe Ziare.com

#raport SUA justitie Romania, #raport Departament Stat SUA Codul Penal , #Stiri Administratie