Putea sa fie o tragedie: Cum au pus autoritatile viata cetatenilor in pericol de nenumarate ori, intr-o singura ora. Si intrebarile care raman

Luni, 13 August 2018, ora 10:44
548 citiri
Putea sa fie o tragedie: Cum au pus autoritatile viata cetatenilor in pericol de nenumarate ori, intr-o singura ora. Si intrebarile care raman
Foto: Ziare.com

In numai o ora, vineri, 10 august 2018, viata unora dintre cetatenii acestei tari a fost pusa in pericol de decizii luate chiar de cei pusi sa ii apere si sa ii protejeze.

Aceste decizii pun semne atat de mari de intrebare incat e greu sa excluzi premeditarea. Si nu numai deciziile luate si efectele catastrofale pe care acestea le-ar fi putut avea, dar si atitudinea executantilor accentueaza ideea unei actiuni premeditate.

Daca este asa, daca a existat un plan prin care sa fie deturnate si manipulate protestele pasnice, ramane sa stabilesca procurorii militari, care ancheteaza ceea ce s-a intamplat. Pana atunci, insa, semnalam cateva situatii de neimaginat intr-un stat care isi respecta si isi protejeaza cetatenii.

Vineri, 10 august, 2018, la mitingul diasporei din Piata Vctoriei.

Dupa 22:30, din cauza gazelor lacrimogene lansate in cantitati imense, o parte dintre oamenii veniti la proteste se retrasesera si pe strazile laterale care derivau din Piata Victoriei.

Mii de oameni protestau pasnic pe Bd. Titulescu, de la Piata Victoriei pana dupa prima intersectie, cu Dr. Felix, atat pe bretelele de suprafata, pe ambele sensuri de mers, cat si la iesirea din Pasajul Victoria.

22:48 - mai multi protestatari blocau iesirea din pasaj, unii stand jos, pe asfalt, altii in picioare.

23:07 - Mai multe dube cu politisti evacueaza in forta pasajul de la Victoriei

Imediat dupa ora 23:00, cand, din cauza gazelor, aerul devenise greu de respirat chiar si la cateva sute de metri de piata, din Pasajul Victoriei apar cateva dube de politie care mai intai se opresc la circa 10 metri de protestatarii care blocau pasajul. Apoi inainteaza, politistii bine echipati descind din dube si imprastie in forta protestatarii de la intrarea din pasaj.

In inregistrare se vede cum in coltul din stanga, la numai cativa metri de locul unde cateva zeci de minute mai tarziu va izbucni un incendiu, se afla echipaje de pompieri, politie, salvare.

Dubele de politie urca pana in intersectie, unde se opresc si mare parte din fortele de interventie se urca in masini, dar raman pe pozitii.

VIDEO (1) - 23:07 Pasajul Victoriei este evacuat

23:09 - Incepe evacuarea cu gaze a protestatarilor pasnici

Incepe evacuarea cu gaze a protestatarilor pasnici. Pe lateralele Pasajului Victoria vin suvoaie de oameni, impinsi de la spate de gazele in cantitate tot mai mare. Pe fundal se aud tot mai multe bubuituri, un nor imens de gaze se ridica deasupra Pietei si incepe sa ...citeste mai departe despre "Putea sa fie o tragedie: Cum au pus autoritatile viata cetatenilor in pericol de nenumarate ori, intr-o singura ora. Si intrebarile care raman" pe Ziare.com

#proteste diaspora premeditare manipulare, #proteste diaspora deturnare pasnic , #Stiri Administratie