Puiu Popoviciu a fost retinut la Londra si eliberat, la scurt timp - UPDATE Ce urmeaza

Luni, 14 August 2017, ora 17:27
973 citiri

Omul de afaceri Puiu Popoviciu, condamnat definitiv la 7 ani de inchisoare in afacerea Baneasa, a fost retinut la Londra, el fiind dat in urmarire internationala dupa anuntarea sentintei, in urma cu aproape doua saptamani.

Popoviciu s-a predat la o sectie de politie londoneza, unde s-a prezentat insotit de avocatul sau. Politia Romana a informat ca "inculpatul Popoviciu Gabriel a fost retinut in cursul acestei zile, de catre London Metropolitan Police. Schimbul de date si informatii a avut loc prin CCPI - Biroul Sirene", precizeaza IGPR.

Circumstantele predarii inca nu sunt clare. Purtatorul de cuvant al IGPR, Georgian Dragan, a declarat la Digi24 ca Puiu Popoviciu ar fi fost citat la sediul politiei din Londra, acesta fiind motivul pentru care s-ar fi prezentat impreuna cu avocatul sau.

Surse citate de Digi24 au declarat ca, de fapt, politistii din Londra au primit informatii cu privire la localizarea lui Popoviciu, asa ca, potrivit legii, aveau obligatia de a-l cita si de a afla ce se intampla cu dosarul sau.

UPDATE 17:24 - Dupa cateva ore de la venirea sa in sediul Politiei Metropolitane, Puiu Popoviciu a fost eliberat pe cautiune, pentru 200.000 de lire, informeaza Digi24. Judecatorii britanici au decis ca el va purta bratara de identificare si se va prezenta de 3 ori pe saptamana la politie pana cand o instanta va decide oficial daca va fi sau nu extradat.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat la Digi24 ca in momentul in care "la Ministerul Justitiei va ajunge toata documentatia, inclusiv de la Curtea de Apel Bucuresti, demaram procedurile legale pentru aducerea in tara a domnului Puiu Popoviciu".

Intrebat cat crede ca va dura intreaga procedura, Tudorel Toader a raspuns: "Din punct de vedere al MJ, foarte, foarte putin. Dar termenul incepe sa curga in momentul in care la MJ vom avea intreaga documentatie, lucru care nu depinde de noi, ci de cei care le trimit".

Ministrul Justitiei a comentat faptul ca Popoviciu s-a predat spunand: "Pentru bunul mers al justitiei apreciem ca un fapt bun".

De asemenea, Tudorel Toader a respins categoric asemanarea dintre cazul Popoviciu si cazul fugarului Sebastian Ghita, spunand ca intre ele nu exista nicio legatura, pentru ca "una este capturarea, identificarea si retinerea si alta este predarea".

"Nu putem face comparatie intre proceduri. Atunci cand te predai, nu mai contesti masura, in cazul Sebastian Ghita a fost invers", a reamintit ministrul Justitiei.

Puiu Popoviciu a fo ...citeste mai departe despre "Puiu Popoviciu a fost retinut la Londra si eliberat, la scurt timp - UPDATE Ce urmeaza" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Puiu Popoviciu retinut Londra , #Stiri Administratie