Puiu Popoviciu a fost condamnat definitiv la 7 ani de inchisoare

Miercuri, 02 August 2017, ora 16:46
1058 citiri

Omul de afaceri Puiu Popoviciu a fost condamnat, miercuri, la 7 ani de inchisoare cu executare, decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie fiind definitiva.

Acesta a fost gasit vinovat de doua infractiuni: instigare la abuz in seviciu si dare de mita, informeaza Digi24.

In cazul lui Ioan Niculae Alecu, rector al Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti (USAMV) la data comiterii faptelor, sentinta a fost mentinuta la sase ani de inchisoare.

In prima instanta, Curtea de Apel Bucuresti il condamnase pe Puiu Popoviciu la o pedeapsa de 9 ani.

Puiu Popoviciu, acuzat ca a cumparat un teren la un pret mult subevaluat

Puiu Popoviciu a fost trimis in judecata de procurorii DNA, in decembrie 2012, alaturi de alti 11 inculpati.

Potrivit procurorilor, in anul 2000, Popoviciu a luat prin asociere un teren de 230 de hectare de la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti (USAMVB) la un pret mult subevaluat. El a platit 82.000 de euro, prejudiciul creat fiind de 619.472.218 lei.

"Terenul a fost evaluat la valoarea de 1 dolar/mp, in timp ce valoarea de piata de la acea data era de aproximativ 150 euro/mp", se afirma in rechizitoriul DNA.

Citeste mai multe despre acuzatiile pe care procurorii i le-au adus lui Puiu Popoviciu.

Gigi Becali si-a retras denuntul dupa 10 ani

In luna februarie 2016, Gigi Becali a fost audiat la Curtea de Apel Bucuresti (CAB) in calitate de martor in dosarul omului de afaceri Puiu Popoviciu.

In sala de judecata, latifundiarul din Pipera si-a retras denuntul facut la DNA, in anul 2006, impotriva lui Popoviciu. Becali a spus ca nu mai sunt valabile acuzatiile din urma cu zece ani, pentru ca o parte din ele s-au bazat pe barfe.

Citeste mai multe despre cum si-a schimbat Becali declaratiile in dosarul Popoviciu

In plus, omul de afaceri a precizat ca nici nu mai stie cu exactitate ce a declarat la acea vreme in fata anchetatorilor.

La finalul sedintei de judecata, procurorul a anuntat ca DNA se autosesizeaza in cazul lui George Becali pentru savarsirea infractiunii de marturie mincinoasa.

Ulterior, in luna martie, magistratii Curtii de Apel Bucuresti au decis sa admita cererea procurorilor DNA de a-l reaudia pe George Becali in acest dosar. ...citeste mai departe despre "Puiu Popoviciu a fost condamnat definitiv la 7 ani de inchisoare" pe Ziare.com

#Puiu Popoviciu condamnat inchisoare , #Stiri Administratie