Cum s-a pus PSD la adapost: a salvat coruptii si nimeni din Guvern nu o sa raspunda pentru asta

Miercuri, 01 Februarie 2017, ora 01:23
5574 citiri

Ministrul Justitiei, Florin Iordache, a avut grija sa se puna la adapost, in cazul in care adoptarea Ordonantei de Urgenta pentru modificarea Codurilor penale i-ar atrage urmarirea penala pentru abuz in serviciu, favorizarea infractorului sau alte infractiuni de coruptie care ar putea fi asimilate faptei sale.

Textul Ordonantei sale spune ca favorizarea infractorului este dezincriminata in cazul in care e vorba de emitere, aprobare sau adoptare de acte normative, adica daca fapta este comisa chiar de catre membri ai Guvernului.

Pe numele ministrului Iordache exista deja un denunt penal pentru favorizarea infractorului, din cauza Ordonantelor controversate, insa DNA nu va putea sa-l ancheteze.

Modificarea unei legi care vizeaza in mod expres fapta pentru care ai putea fi urmarit penal poate fi asimilata abuzului de functie, insa Iordache s-a acoperit in cazul acesta.

Prevederile Codului penal privind abuzul in serviciu nu se vor mai aplica in cazul emiterii, adoptarii de acte normative, ceea ce inseamna ca orice emitere de ordin al unui ministru sau hotarare a unui primar sau hotarare a unui consiliu local, indiferent de prejudiciu, nu mai este incriminata.

Alta intrebare? ...citeste mai departe despre "Cum s-a pus PSD la adapost: a salvat coruptii si nimeni din Guvern nu o sa raspunda pentru asta" pe Ziare.com

#Iordache ordonante Justitie , #Stiri Administratie