Protestele fata de Guvernul PSD-ALDE au continuat in marile orase: "Asta e hotie, nu democratie!"

Sambata, 18 Februarie 2017, ora 22:55
997 citiri
Protestele fata de Guvernul PSD-ALDE au continuat in marile orase: "Asta e hotie, nu democratie!"

Aproximativ o suta de persoane au protestat sambata seara in Cluj-Napoca impotriva Guvernului Grindeanu si a PSD, un numar similar de demonstranti fiind inregistrat si la Brasov, iar in Oradea si Iasi au avut loc manifestatii de o amploare mai redusa.

Manifestatia de la Cluj era programata sa inceapa la ora 19:00, in Piata Unirii, cand erau 10 persoane, dar numarul protestatarilor a inceput sa creasca usor, pana la aproximativ 100, in jurul orei 20:10, cand demonstrantii au pornit din nou in mars prin zona centrala a orasului. Spre deosebire de celelalte seri, manifestantii au stat imprastiati in Piata Unirii si nu au scandat decat in momentul in care au pornit in mars.

La protestul de vineri seara au fost peste 100 de protestatari. La Cluj-Napoca, cel mai mare numar de manifestanti, peste 50.000, a fost inregistrat pe 5 februarie.

Aproximativ 70 de persoane s-au adunat sambata seara, dupa ora 19:00, in fata Prefecturii din Brasov, scandand lozinci impotriva Guvernului.

"ALDE si PSD, aceeasi mizerie", "Hotii, hotii", "Demisia", "Nu plecam", "Zi de zi aici vom fi", "Guvern fara corupti", au fost cateva dintre lozincile strigate.

Dupa o ora de protest in fata Prefecturii, la ora 20:15, manifestantii au plecat pe strada Republicii, spre Piata Sfatului, locul de incheiere a actiunii de protest, dupa intonarea Imnului National.

In cateva seri din aceasta saptamana, din cauza numarului redus de manifestanti, aproximativ 20-30, protestul s-a desfasurat doar in fata Prefecturii timp de o ora si jumatate. Recordul de protestatari la Brasov a fost inregistrat pe 4 februarie cand peste 15.000 de persoane au iesit in strada. Manifestatia s-a desfasurat fara incidente.

Aproape 50 de persoane au protestat, sambata seara, si in Piata Unirii din Oradea impotriva Guvernului, in cea de a 19-a zi de proteste, acestea solicitand in continuare demisia Guvernului si formarea unuia credibil.

"Continuam sa protestam si la Oradea si, chiar daca suntem mai putini, nu inseamna ca nu reprezentam vocea si celor care au fost, in urma cu doua saptamani, in strada in numar foarte mare. Asteptam de la guvernanti sa se elimine orice posibilitate de activare a Ordonantei 13, dupa care, in continuare, sustinem demisia Guvernului si a celor doi presedinti de Camere din Parlament", a declarat, pentru AGERPRES, unul dintre organizatorii protestelor din Oradea, Adrian Oegar.

Cei aproximativ 50 de manifestanti au venit cu drapele, afise pe piept si pancarte, au sunat di ...citeste mai departe despre "Protestele fata de Guvernul PSD-ALDE au continuat in marile orase: "Asta e hotie, nu democratie!"" pe Ziare.com

#proteste anti PSD, #proteste guvern Grindeanu , #Stiri Administratie