Protestele din Romania, in presa internationala

Luni, 11 Decembrie 2017, ora 09:19
1002 citiri
Protestele din Romania, in presa internationala
Foto: Ziare.com

Protestele de duminica seara din Piata Victoriei si din mai multe orase din Romania fata de modificarile legilor Justitiei au fost reflectate pe larg si de presa internationala.

Associated Press a scris despre "o noua runda de proteste" la care au participat peste 10.000 de oameni, mentionand ca manifestatiile sunt impotriva unei legislatii despre care criticii spun ca ar face mai dificila pedepsirea coruptiei la nivel inalt. AP noteaza ca in fata Guvernului s-au strans mii de oameni, manifestatii avand loc si la Cluj-Napoca si Iasi, iar protestatarii au fluierat si au scandat: "Justitie, nu coruptie".

Si Reuters a scris ca la Bucuresti au iesit in strada peste 10.000 de manifestanti, totalul in tara fiind de 20.000 si au mentionat si cateva scandari, printre care "Cuib de hoti si mafioti" si "Uniti salvam Romania".

Ambasadorul SUA: Slabirea legislatiei anticoruptie expune Romania la amenintari din partea Rusiei

Fox News a evocat, de aseamenea, numarul romanilor iesiti duminica seara in strada, dupa propunerile de modificare a legilor justitiei care au fost criticate atat de catre mii de magistrati, cat si de Comisia Europeana si presedintele Klaus Iohannis. Si Washington Post, Daily Mail si US News au scris despre protestele de duminica seara.

Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor a fost adoptata miercuri pe articole intr-o sedinta care a durat peste 12 ore, votul final fiind insa amanat din lipsa de cvorum.

Singura modificare adoptata de plen fata de varianta comisiei a fost obligativitatea statului de a se indrepta impotriva magistratului care a savarsit o eroare din rea-credinta sau grava neglijenta.

Citeste si

Peste 15.000 de romani au protestat in apararea Justitiei: Ei cu hotii, noi cu totii! (Galerie foto & video)La 101 ani, Mihai Sora a fost din nou la protest: Oamenii nu ies degeaba in strada si au dreptate. Sa nu inceteze!Galerie video Protestarii din Cluj au iesit cu linguri si oale, la Galati au adus un steag urias al UE ...citeste mai departe despre "Protestele din Romania, in presa internationala" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#proteste Bucuresti, #legile justitiei gata , #Stiri Administratie