Proteste de amploare pentru apararea justitiei, duminica. Si platforma lui Ciolos anunta ca iese in strada

Sambata, 09 Decembrie 2017, ora 12:55
865 citiri
Proteste de amploare pentru apararea justitiei, duminica. Si platforma lui Ciolos anunta ca iese in strada
Foto: Arhiva Ziare.com

Romanii se organizeaza sa iasa din nou in strada, duminica, dupa ce in Camera Deputatilor coalitia de guvernamant incearca sa treaca cu injuraturi, obscenitati si amenintari prima din cele trei legi ale Justitiei. In acelasi timp, Comisia Iordache isi continua pe repede inainte modificarea celorlalte doua legi.

Evenimentul este promovat pe Facebook sub titlul "Ei cu hotii, noi cu totii!" si va avea loc duminica, in Piata Victoriei, incepand cu ora 18:00. Pana acum si-au anuntat deja participarea cateva mii de persoane.

"Chemare la proteste de amploare. A inceput dictatura hotiei. Chemam lumea din Romania, diaspora sa vina la Bucuresti, din toata tara!", scriu organizatorii pe pagina de Facebook.

"Intreaga natiune a fost ieri martora uneia dintre cele mai dezgustatoare actiuni politice din ultimii ani. Intr-o zi care ar fi trebuit sa fie un moment de reflectie istorica si de unitate, dar si de aducere aminte a ororilor, lipsei de libertate si saraciei care au urmat dictaturii, coruptiei si domniei bunului plac, Parlamentul, prin PSD, ALDE si UDMR, a inceput readucerea justitiei sub control politic prin adoptarea modificarilor la legea 303 si legea ANI".

Si Ciolos se alatura protestatarilor

Platforma Romania 100, fondata de fostul premier Dacian Ciolos, isi anunta pe pagina de Facebook participarea la protestul din Capitala.

"Modul in care coalitia PSD-ALDE modifica fara dezbateri legi fundamentale pentru statul de drept este inacceptabil.

Vom protesta alaturi de romanii care nu accepta ca o mana de politicieni iresponsabili ne pot indeparta de valorile democratice la care am aderat dupa multe sacrificii", se arata pe pagina de Facebook Platforma Romania 100.

Judecator, despre unul dintre articolele adoptate miercuri de deputati: E o prostie evidentaProcurorul general, despre circul din Parlament: Dorinta de a pune sub control Justitia e mai puternica decat ratiuneaIordache, despre scandalul din plen: Daca in Parlament nu putem modifica legile, atunci unde?

A.D. ...citeste mai departe despre "Proteste de amploare pentru apararea justitiei, duminica. Si platforma lui Ciolos anunta ca iese in strada" pe Ziare.com

#duminica protest legile justitiei, #duminica protest Piata Victoriei , #Stiri Administratie