Protestatarii sunt alungati de la Guvern: Firea face in Piata Victoriei targ de sarbatori

Marti, 28 Noiembrie 2017, ora 19:12
1030 citiri
Protestatarii sunt alungati de la Guvern: Firea face in Piata Victoriei targ de sarbatori
Foto: Facebook / Gabriela Firea

Primaria Capitalei a semnat un protocol cu alte doua institutii subordonate conform caruia Piata Victoriei va fi ocupata in perioada imediat urmatoare cu un targ de sarbatori. Internautii au reactionat imediat, sustinand ca este, de fapt, o modalitate de a-i impiedica pe protestatari sa mai deranjeze Guvernul.

Protocolul a fost semnat de Primaria Municipiului Bucuresti, Centrul de Proiecte Educationale si Sportive Bucuresti - PROEDUS si Centrul Cultural al municipiului Bucuresti - ARCUB, si prevede ca in Piata Victoriei va fi organizat "Targul de sarbatori - festival de colinde si obiceiuri de iarna". Conform documentului, manifestarea se va desfasura in perioada 5-17 decembrie, dar zona va fi ocupata cu mult inainte, pentru amenajarea casutelor si decorurilor, informeaza Digi24, care citeaza 360news.ro.

"Scena, in suprafata de 10 x 12 metri va fi amplasata in alveola centrala, cu spatele catre parcul Kiseleff, iar corturile si containerele vor fi amplasate stanga-dreapta fata de aceasta. Totodata, in spatiul destinat evenimentului vor fi amplasate un numar de aproximativ 30 de casute", se mai arata in protocolul consultat de jurnalista Nicoleta Savin.

De asemenea, in document este delimitata clar aria ocupata timp de 12 zile, ea fiind marginita de prelungirea Bulevardului Iancu de Hunedoara, prelungirea str. Paris, prelungirea Bulevardului Aviatorilor si a Soselei Kiseleff.

Protocolul mai mentioneaza ca in intervalul 1-4 decembrie platoul din Piata Victoriei va fi amenajat, urmand ca zilele de 18, 19 si 20 decembrie sunt rezervata dezafectarii.

Prin urmare, in perioada 1-20 decembrie, Guvernul si-a asigurat linistea, in conditiile in care urmatorul protest de amploare fusese anuntat pe Facebook de comunitatea "Coruptia ucide" chiar pentru 1 Decembrie, de Ziua Nationala, incepand de la ora 18:00, sub titlul "Romania moare".

Reactiile de dezaprobare n-au intarziat sa apara, iar organizatorii protestului i-au transmis primarului Capitalei ca se incalca Legea 60/1991.

...citeste mai departe despre "Protestatarii sunt alungati de la Guvern: Firea face in Piata Victoriei targ de sarbatori" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#targ sarbatori Piata Victoria, #proteste Piata Victoria , #Stiri Administratie