Protestatarii amendati acuza autoritatile de abuz si ameninta cu CEDO. Cum raspunde Jandarmeria

Miercuri, 09 August 2017, ora 13:32
1114 citiri
Protestatarii amendati acuza autoritatile de abuz si ameninta cu CEDO. Cum raspunde Jandarmeria
Foto: Arhiva Ziare.com

De cateva luni numerosi protestari primesc acasa amenzi dupa amenzi. Daca unii dintre ei au "la colectie" doar una-doua amenzi de cateva sute de lei, altii au depasit deja zeci de mii de lei.

Unul dintre cei mai cunoscuti protestari, Cristina Mihai Dide, a strans pana acum amenzi in valoare de aproximativ 30.000 de lei. Beatrice Dinu, o alta tanara care protesteaza de luni de zile in Piata Victoriei, a luat si ea cateva amenzi, ca si Roxana Ionescu Mirea.

Citeste un interviu cu protestatarul care a primit amenzi de 30.000 de lei: Oamenii sa se trezeasca!

Cu toti contesta in instanta amenzile si, daca nu vor castiga, au de gand sa mearga la CEDO pentru a-si cauta dreptatea, pentru ca, spun ei, Jandarmeria comite abuzuri in incercarea de a-i face sa renunte la manifestatii.

Beatrice Dinu a declarat pentru Ziare.com ca de curand a primit o amenda acasa, desi nu a fost legitimata la protestele recente, ci doar in iarna, la inceputul acestora, cand nu a fost amendata.

"M-au legitimat la inceputul protestelor, cand nu mi-au dat amenzi. Am mai primit o amenda acum vreo luna si jumatate sau doua, nefiind legitimata, prin semnatura unui martor fals. Sunt date fara sa vina sa te legitimeze, fara sa vina sa te avertizeze. Acum, din cate stiu eu, ei tot timpul isi iau ca masura de precautie faptul ca sunt insotiti de cate un coleg si filmeaza.

As vrea sa stiu daca pot sa puna la dispozitie macar o singura inregistrare de acest tip. Va spun sincer ca nu o sa poata, pentru ca niciunul dintre cei care am fost amendati acum nu am fost legitimati. (...) Incearca sa ne intimideze si sa ne inchida gura si cred ca, daca ne trimit amenzi pe banda rulanta, o sa ne faca sa stam in casa", sustine Beatrice Dinu, care a fost amendata ultima data pentru manifestatia de sustinere a DNA.

Tanara a precizat ca a contestat deja in instanta o amenda si ca o va face cu toate cele primite. Ea a adaugat, insa, ca nu reprezinta o problema plata amenzilor, mai ales ca o multime de oameni se ofera sa ii ajute sa le achite, dar e o chestiune de principiu.

Si Roxana Ionescu Mirea se afla printre protestatarii amendati si care acuza jandarmii de abuz.

"Nu am sa platesc niciuna, le contestam pe toate. Prima a venit pentru refuz de legitimare, in conditiile in care eu am si filmare pe care se vede clar ca m-am legitimat.

Eu am fost amendata in fata Ministerului de Justitie. Nu am refuzat legitimarea, dar nefacand parte din adunare cand jandarmii au aparut - ci ma plimba ...citeste mai departe despre "Protestatarii amendati acuza autoritatile de abuz si ameninta cu CEDO. Cum raspunde Jandarmeria" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#protestatari amenzi Jandarmerie, #Jandarmeria raspuns protestatari , #Stiri Administratie