Protest prin munca voluntara: mai multi IT-isti din Sibiu au creat un program pentru detectarea stirilor false

Sambata, 18 Februarie 2017, ora 21:22
1329 citiri
Protest prin munca voluntara: mai multi IT-isti din Sibiu au creat un program pentru detectarea stirilor false
Foto: Captura video Digi24

Mai multi IT-isti din Sibiu au adoptat o formula atipica de protest. Acestia au ramas din proprie initiativa la munca, peste program, pentru realizarea unui soft care sa depisteze si sa blocheze stirile false.

Lasand la o parte faptul ca dezinformeaza si manipuleaza opinia publica, stirile false sunt o gaina cu oua de aur pentru site-urile care le lanseaza, explica tinerii: "O stire falsa urmareste sa starneasca viralitate. Cu cat sunt mai multi useri care intra pe un site, cu atat cel care detine site-ul respectiv castiga mai multi bani din advertising".

Conform Digi24, programatorii se bazeaza pe ajutorul altor mii de voluntari, care si-au aratat disponibilitatea de a raporta stirile false.

"Ne-am gandit sa dam o mana de ajutor, pentru o cauza buna. Cred ca e destul de important sa detectam daca o stire e falsa, ca sa nu se propage", explica unul dintre tineri. Acesta si colegii sai spun ca este forma lor de protest activ fata de Guvern.

"S-a spus foarte mult ca oamenii doar ies in strada si ca le place doar sa distruga. Aici avem un exemplu ca oamenii si construiesc, ca oamenii gasesc solutii active si nu doar ies pe strada", explica un alt protestatar.

In Capitala, sambata seara se protesteaza "clasic", oamenii adunandu-se pentru a 19-a zi in Piata Victoriei.

...citeste mai departe despre "Protest prin munca voluntara: mai multi IT-isti din Sibiu au creat un program pentru detectarea stirilor false" pe Ziare.com

#protest peste program Sibiu, #munca peste program Sibiu protest, #soft stiri false IT Sibiu , #Stiri Administratie