Protest la CNSAS: Angajatii sunt pusi sa cumpere sapun si hartie igienica (Video)

Miercuri, 27 Martie 2019, ora 12:09
1097 citiri
Protest la CNSAS: Angajatii sunt pusi sa cumpere sapun si hartie igienica (Video)
Foto: captura Facebook/Madalin Hodor

Mai multi membri ai Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii au protestat, marti, dupa ce conducerea institutiei a refuzat majorarea salariilor cu 15%.

Alexandra Toader, membru in colegiul CNSAS, a transmis, miercuri pe Facebook ca "Biroul de coordonare al CNSAS, format numai din reprezentanti ai PSD, isi ignora propriii angajati" si a explicat ca "Saptamana trecuta, amendamentul referitor la majorarea cu 15% a cuantumului brut al salariilor de baza pentru functionarii CNSAS a fost respins de Comisia pentru munca si protectie sociala. O veste tragica pentru toti angajatii institutiei, ale caror venituri, in comparatie cu alte institutii publice de pe acelasi nivel cu CNSAS, sunt incomparabil mai mici".

Aceasta noteaza ca seful institutiei nu a intreprins nicio masura pentru sustinerea amendamentului.

"Mai grav, celorlalti membri ai Colegiului li s-a ocultat problema. Am aflat despre nelinistea din randul angajatilor cand nu se mai putea face nimic: amendamentele la OUG 41/2018 trecusera deja de Parlament, insa fara cel privitor la CNSAS", a adaugat ea, precizand ca in consecinta angajatii au organizat un protest in fata salii de sedinte a Colegiului, "imputandu-i presedintelui faptul ca i-a ignorat, nu le-a reprezentat drepturile, in conditiile in care contextul era unul cat se poate de favorabil. Presedintele a incercat sa se disculpe, iar celor nemultumiti li s-a recomandat sa mai astepte 'pana la urmatorul tren'".

Ea acuza ca lipsa comunicarii in institutie a atins cote maxime si ca cei din conducere ascund membrilor Colegiului problemele esentiale cu care se confrunta CNSAS.

"Asa s-a intamplat si acum: a fost trecuta sub tacere o chestiune extrem de sensibila, care ar fi avut sanse sa fie rezolvata daca eram informati.

Se va taragana rezolvarea situatei, in speranta ca oamenii vor uita? Acest lucru e de nepermis. Angajatii isi doresc o conducere responsabila, al carei principal scop sa fie asigurarea drepturilor salariale cuvenite si bunul mers al CNSAS. Nu se mai pot hrani din promisiuni. Trebuie facute toate demersurile pentru indreptarea acestei inechitati, izvorate din indolenta Biroului de coordonare si din dubla masura a guvernantilor in privinta salarizarii", a mentionat Toader.

Si Madalin Hodor, istoric si cercetator CNSAS, a scris pe Facebook despre acest protest.

"Am fost alaturi de colegii mei la intrarea in sala de sedinte a Colegiului CNSAS. Am 'multumit' conducerii prin aplauze pentru dezinteresu ...citeste mai departe despre "Protest la CNSAS: Angajatii sunt pusi sa cumpere sapun si hartie igienica (Video)" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#protest CNSAS, #protest angajati CNSAS , #Stiri Administratie