Protest de amploare miercuri la Guvern si in mai multe orase: Zeci de mii de transportatori ies in strada

Luni, 11 Decembrie 2017, ora 10:57
926 citiri
Protest de amploare miercuri la Guvern si in mai multe orase: Zeci de mii de transportatori ies in strada
Foto: Arhiva Ziare.com

Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania a anuntat, luni, ca 5.000 de transportatori vor protesta miercuri in fata Guvernului fata de concurenta neloiala si piraterie.

Li se vor adauga si colegii din Timisoara, Arad, Iasi, Brasov, Bacau, Craiova si Constanta. COTAR sustine ca la protest vor participa peste 30.000 de protestari.

Patronatele din Transporturi acuza autoritatile statului ca tolereaza pirateria in domeniul transporturilor. "Nu intelegem cum pregateste Guvernul OUG pentru a-i condamna penal pe cei care nu platesc taxele si impozitele, din moment ce in Romania vorbim deja despre fenomenul numit 'uberizare' - fenomen tolerat si sustinut de guvern prin lipsa oricaror actiuni care l-ar putea opri. Acest fenomen nu se refera exclusiv la firma Uber, ci la toate afacerile neautorizate care se ascund in spatele unor platforme digitale", se arata in comunicat.

Primarul Capitalei a anuntat recent, dupa intalnirea cu reprezentantii taximetristilor, ca vor fi interzise toate formele de taximetrie care respecta cadrul legal. Taximetristii au reclamat, printre altele, si "concurenta neloiala practicata prin sistemele de aplicatii online ce ofera servicii ilegale de taximetrie".

Uber a reactionat la decizia Gabrielei Firea de a interzice toate formele de practicare a taximetriei care nu se incadreaza in prevederile legale, spunand ca serviciile de carsharing, de taxi si transportul in comun constituie, impreuna, solutii care pot duce la reducerea aglomeratiei, a poluarii si pot rezolva problema parcarilor din Bucuresti.

Firea vrea sa interzica Uber in Bucuresti? Reguli noi pentru cine face taximetrie ...citeste mai departe despre "Protest de amploare miercuri la Guvern si in mai multe orase: Zeci de mii de transportatori ies in strada" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#protest taxi guvern , #Stiri Administratie