Protest cu porci pe terenul viitoarei moschei: Cum reactioneaza Patriarhia Romana

Miercuri, 26 August 2015, ora 18:09
1032 citiri
Protest cu porci pe terenul viitoarei moschei: Cum reactioneaza Patriarhia Romana
Foto: Facebook/Catalin Berenghi

Patriarhia Romana dezaproba initiativa personala a cetateanului bucurestean care a incercat sa descurajeze comunitatea musulmana in intentia ei de a-si construi un lacas de cult, profanand cu carne de porc terenul alocat de Guvern pentru o moschee.

"Gestul regretabil, chiar daca izolat, denota lipsa de respect si toleranta fata de credinta si traditia unei comunitati religioase. O astfel de provocare poate oricand avea drept consecinta o initiativa similara asupra unei comunitati ortodoxe romane minoritare din Europa sau din alte parti ale lumii unde se afla romani. In contextul lumii de azi, este usor sa provocam conflicte, cu consecinte imprevizibile, dar e mai intelept sa le evitam", precizeaza Biroul de Presa al Patriarhiei Romane intr-un comunicat transmis miercuri.

Patriarhia Romana "respinge orice forma de discriminare si indeamna la respect, intelegere si toleranta fata de cei de alt neam, cultura si credinta, deoarece, potrivit legii, cultele religioase trebuie sa fie ...citeste mai departe despre "Protest cu porci pe terenul viitoarei moschei: Cum reactioneaza Patriarhia Romana" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Patriarhia Romana porci moschee, #protest porci moschee , #Stiri Administratie