Promisi ani de zile, cei 500 de euro pe care trebuia sa ii primeasca orice copil la nastere vor fi scosi din lege

Luni, 20 Martie 2017, ora 10:52
1111 citiri
Promisi ani de zile, cei 500 de euro pe care trebuia sa ii primeasca orice copil la nastere vor fi scosi din lege
Foto: Arhiva Ziare.com

De ani de zile este in vigoare o lege care prevede ca fiecare copil trebuie sa primeasca la nastere 500 de euro pentru educatie, dar masura nu a fost niciodata aplicata. Si nici nu va mai fi, pentru ca prevederea va fi scoasa din noua Lege a Educatiei, conform ministrului Pavel Nastase.

"In momentul cand copilul este foarte foarte mic, daca se acorda la nastere, pana ajunge el sa fie elev, ce se intampla cu banii astia? Ii depunem intr-un cont, cum se aplica? Si nu s-a gasit o procedura practica care sa implementeze acest articol de lege", a declarat ministrul Pavel Nastase, potrivit Pro TV.

Citeste si Aberatia zilei: De ce nu primesc copiii romani la nastere 500 de euro desi au dreptul prin lege

In concluzie, prevederea va fi scoasa din lege si vor fi ajutate doar familiile sarace prin scaderea unor taxe.

"Familiile care au venituri pana in 5.000 de lei sa se faca o deducere din impozitul pe venituri in valoare de 1.600 de lei pe an. Cei care au venituri intre 5.000 si 10.000 de lei, deducerea sa se ridica la 1.200 de lei pe an", a punctat ministrul. ...citeste mai departe despre "Promisi ani de zile, cei 500 de euro pe care trebuia sa ii primeasca orice copil la nastere vor fi scosi din lege" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#500 euro nastere copil, #500 euro educatie copil , #Stiri Administratie