Proiectul descentralizarii extinde termenul preluare a structurilor, sefii nu mai sunt demisi

Vineri, 15 Noiembrie 2013, ora 19:30
1307 citiri
Proiectul descentralizarii extinde termenul preluare a structurilor, sefii nu mai sunt demisi

Proiectul de lege privind descentralizarea extinde termenul pentru preluarea structurilor descentralizate, fixat initial pentru 31 decembrie, si elimina prevederile prin care erau eliberati din functie toti sefii structurilor supuse descentralizarii, modificand inclusiv mecanismul numirilor.

Proiectul de lege privind descentralizarea, inaintat Parlamentului pentru angajarea raspunderii Guvernului, prevede un termen extins pentru realizarea transferului catre autoritatile locale a structurilor supuse descentralizarii.

In forma initiala a proiectului de lege, initiat de Liviu Dragnea, termenul pentru predarea - preluarea structurilor ce fac obiectul descentralizarii era 31 decembrie 2012.

In noua forma a textului legislativ se precizeaza ca "in termen de 60 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei legi, intre ministerul de resort si autoritatile administratiei publice locale se incheie protocolul de predare - preluare a structurilor, personalului, mijloacelor fixe, precum si a bunurilor de natura obiectelor de inventar ce fac obiectul descentralizarii".

De asemenea, din forma initiala a legii a fost eliminata prevederea prin care toti sefii structurilor supuse descentralizarii urmau sa fie eliberati din functie incepand cu 1 ianuarie 2014.

Totodata, este eliminat termenul de 30 de zile impus autoritatilor publice locale pentru aprobarea noii structuri organizatorice, a statului de functii si a regulamentului de organizare si functionare pentru serviciile transferate in subordinea acestora.

In plus, in ceea ce priveste mecanismul de numire a sefilor acestor institutii supuse descentralizarii, au fost eliminate prevederile care precizau modul in care se face aceasta numire.

#descentralizare proiect, #preluare structuri , #Stiri Administratie