Proiectul care l-a infuriat pe Gabriel Oprea: Cat te costa ca sa devii general

Luni, 27 Iulie 2015, ora 21:21
915 citiri
Proiectul care l-a infuriat pe Gabriel Oprea: Cat te costa ca sa devii general
Foto: Arhiva Ziare.com

Mai multi parlamentari au initiat un proiect potrivit caruia cetatenii romani pot sa faca donatii la MApN pentru dotari, iar in schimb pot sa primeasca compensatii, inclusiv grade militare, chiar si cel de general, vicepremierul Gabriel Oprea si ministrul Mircea Dusa nefiind de acord cu propunerea.

Propunerea legislativa pentru "crearea si desfasurarea unui mecanism de donatii benevole private, care sa colecteze fonduri utilizabile exclusive in dotarea logistica a MApN", semnata de 32 de deputati si senatori, se afla in consultare publica la Camera Deputatilor.

Conform proiectului, fondurile vizate se vor obtine prin donatii publice directe, fiind varsate de catre persoanele fizice intr-un cont al Trezoreriei sau in alte conturi dedicate, alocate publicului de catre societati de microfinantare - crowdfunding.

"Fondurile atrase si colectate in aceste conturi dedicate vor fi utilizate exclusiv in activitatea de dotare logistica a MApN cu tehnica de lupta si munitia aferenta noi, ...citeste mai departe despre "Proiectul care l-a infuriat pe Gabriel Oprea: Cat te costa ca sa devii general" pe Ziare.com

#proiect lege donatii armata grade militare, #cat costa devii general donatii , #Stiri Administratie