Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Programul evenimentelor de 1 Decembrie din Bucuresti si Alba Iulia

Programul evenimentelor de 1 Decembrie din Bucuresti si Alba Iulia

Ministerul Apararii Nationale transmite ca aproape 4.000 de militari, cu peste 200 mijloace tehnice si 50 de aeronave, vor participa la parada militara organizata de Ziua Nationala in Bucuresti.

Sambata, 1 Decembrie, incepand cu ora 10.00, se va desfasura Parada Militara Nationala organizata cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, in Piata Arcul de Triumf din Bucuresti.

"Aproximativ 4.000 de militari si specialisti din Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Roman de Informatii, Serviciul de Protectie si Paza si Administratia Nationala a Penitenciarelor, cu peste 200 de mijloace tehnice si circa 50 de aeronave, intre care si aproximativ 500 de militari din mai multe tari aliate sau partenere, vor participa sambata, 1 Decembrie, incepand cu ora 10.00, la Parada Militara Nationala organizata cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, in Piata Arcul de Triumf din Bucuresti", precizeaza ministerul.

Detasamentele de militari straini vor fi din Albania, Bulgaria, Canada, Cehia, Croatia, Estonia, Franta, Germania, Grecia, Italia, Letonia, Lituania, Polonia, Portugalia, Regatul Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord, Republica Moldova, Slovacia, SUA, Turcia si Ucraina.

Tot sambata are loc, incepand cu ora 08:00, o ceremonie militara si religioasa de depunere de coroane si jerbe de flori la Mormantul Ostasului Necunoscut, din Parcul Carol I.

Evenimentele de la Alba Iulia

Ceremonia militara de la Alba Iulia va incepe la 15:30, unde vora participa aproape 1.600 de militari.

"In garnizoana Alba Iulia, incepand cu ora 15.30, in zona Bulevardului 1 Decembrie 1918, va avea loc ceremonia militara la care vor lua parte aproximativ 1.600 de militari si specialisti din cadrul Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Roman de Informatii si Administratiei Nationale a Penitenciarelor, cu aproximativ 150 mijloace tehnice si 23 de aeronave militare. In blocurile de defilare se vor regasi militari si tehnica ale armatei poloneze", mai arata sursa citata.

Vezi si Ultimele apartamente disponibile de Ziua Nationala la Alba Iulia: 12.000 de lei pentru 3 nopti

Ceremoniile militare din cele doua orase vor putea fi urmarite si online, pe pagina de facebook a Ministerului Apararii Nationale.

Activitati similare vor avea loc in marile garnizoane din tara, cu participarea reprezentantilor Armatei Romaniei, precum si in teatrele de operatii in care se afla in misiune militari romani.

Cu ocaz ...citeste mai departe despre "Programul evenimentelor de 1 Decembrie din Bucuresti si Alba Iulia" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 886 ori