Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

O profesoară din Cluj va primi 30.000 de lei despăgubiri de la părinții unor elevi care au ironizat-o pe Facebook și Whatsapp

O profesoară din Cluj va primi 30.000 de lei despăgubiri de la părinții unor elevi care au ironizat-o pe Facebook și Whatsapp

O profesoară din Cluj-Napoca a câștigat procesul intentat părinților a doi copii după ce aceștia au ironizat-o pe Facebook și WhatsApp, scrie Clujust.

Ea va primi 30.000 de lei după ce copiii, elevi în clasa a VII-a la acea vreme, au publicat pe un cont fals de Facebook, dar şi pe grupul de WhatsApp al clasei imagini cu o maimuţă, menite să denigreze imaginea profesoarei.

5 ani mai târziu, Judecătoria Cluj-Napoca a admis că onoarea şi reputaţia dascălului au avut de suferit.

În anul școlar 2018-2019, unul dintre elevi a postat o caricatură la adresa profesoarei, care ilustra o maimuţă, pe grupul de WhatsApp al clasei.

Imaginea a devenit apoi fotografia de grup şi a fost publicată, ulterior, şi pe un cont fals de Facebook.

Acelaşi a prelucrat o nouă fotografie denigratoare şi insultătoare la adresa femeii în decembrie 2018.

Câteva luni mai târziu, în martie 2019, un al doilea elev ar fi creat pe Facebook un cont fals, cu numele profesoarei, folosind ca poză de profil, respectiv fotografie de copertă, cele două imagini editate de colegul său.

Când a aflat, profesoara s-a adresat instanţei de judecată. Şi-a angajat un avocat şi a cerut 50.000 de lei daune morale pentru atingerea adusă onoarei, demnităţii şi reputaţiei plus cheltuielile de judecată.

În urma procesului, instanţa a decis că faptele celor doi elevi „au adus atingere onoarei şi reputaţiei reclamantei”.

Părinţii lor au acum de platit 30.000 de lei, cu titlu de despăgubiri, respectiv publicarea, pe cheltuială proprie, a hotărârii instanţei într-un cotidian local de largă audienţă. ...citeste mai departe despre "O profesoară din Cluj va primi 30.000 de lei despăgubiri de la părinții unor elevi care au ironizat-o pe Facebook și Whatsapp" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 394 ori