Procurorul suspendat Negulescu, audiat la Inalta Curte, in unul dintre dosarele de coruptie ale lui Ghita

Marti, 12 Septembrie 2017, ora 10:22
941 citiri
Procurorul suspendat Negulescu, audiat la Inalta Curte, in unul dintre dosarele de coruptie ale lui Ghita
Foto: lemnucs.com

Procurorul Mircea Negulescu, in prezent suspendat din functie, a venit, marti, la sediul ICCJ, pentru a fi audiat in dosarul in care fostul deputat Sebastian Ghita este judecat pentru fapte de coruptie, alaturi de fosti sefi de Parchet si Politie din Prahova.

Mircea Negulescu a ajuns la sediul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), marti dimineata, in jurul orei 09:00.

Intrebat de jurnalistii prezenti la instanta suprema care este motivul pentru care a venit in fata judecatorilor si daca se considera vinovat in vreun fel, Negulescu nu a facut vreun comentariu.

Negulescu este audiat in dosarul in care Sebastian Ghita este judecat pentru dare de mita, folosire, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, santaj, cumparare de influenta, dar si de conducerea unui vehicul fara permis de conducere, procurorii acuzandu-l ca ar fi coordonat o adevarata retea in judetul Prahova, oferind o "bucatica de putere" publica intr-o zona de interes in schimbul asigurarii protectiei.

In aceeasi cauza sunt judecati si Aurelian Mihaila, procuror general adjunct al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti la data comiterii faptelor, Liviu Tudose, la data faptelor procuror general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, fostul sef IPJ Prahova, Viorel Dosaru si fostul sef al DGA, Constantin Ispas.

Procurorul suspendat Mircea Negulescu a starnit mai multe controverse dupa ce Inspectia Judiciara a demarat trei cercetari disciplinare in cazul sau, pentru ca, printre altele, ar fi cerut unui alt procuror informatii cu privire la unele interceptari dintr-un dosar.

Citeste mai multe despre:

Sebastian Ghita sustine ca are documente compromitatoare despre un procuror care-l ancheteazaProcurorul care instrumenta dosarul Ponta-Ghita-Blair a demisionat dupa ce Romania TV a difuzat inregistrari compromitatoareProcurorul Negulescu a fost transferat la Campina si va fi anchetat de Inspectia JudiciaraProcurorul Negulescu si-a dat demisia din magistratura - este cercetat dupa aparitia unor inregistrari compromitatoareFost procuror, judecat in dosarul lui Ghita: Nu i-am spus lui Negulescu sa nu se atinga de Alexe. Ma simt ca victima unui viol la reconstituireCSM a respins demisia din magistratura a fostului procuror DNA Mircea Negulescu ...citeste mai departe despre "Procurorul suspendat Negulescu, audiat la Inalta Curte, in unul dintre dosarele de coruptie ale lui Ghita" pe Ziare.com

#procurorul Negulescu audiat proces Ghita , #Stiri Administratie