Procurorul Negulescu se retrage din magistratura - este cercetat dupa aparitia unor inregistrari compromitatoare

Sambata, 18 Februarie 2017, ora 08:10
874 citiri
Procurorul Negulescu se retrage din magistratura - este cercetat dupa aparitia unor inregistrari compromitatoare

Procurorul Mircea Negulescu, cel care a instrumentat dosarul Victor Ponta-Tony Blair si care e in mijlocul unui scandal dupa aparitia in presa a unor inregistrari audio compromitatoare difuzate de Romania TV, se retrage din magistratura.

Cererea de retragere din magistratura a fost depusa vineri seara la ora 20.00, potrivit unor surse citate de Realitatea Tv.

Dupa aparitia inregistrarilor compromitatoare, procurorul Mircea Negulescu demisionase din DNA Ploiesti, iar dupa acceptarea demisiei, Sectia pentru procurori a CSM a dispus continuarea activitatii acestuia la Campina.

De asemenea, Sectia pentru procurori a sesizat Inspectia Judiciara care a inceput o cercetare disciplinara in cazul procurorului Negulescu.

Ce spune Kovesi

Sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, a laudat activitatea DNA Ploiesti si a refuzat sa comenteze situatia procurorului Negulescu, avand in vedere ca este in desfasurare cercetarea disciplinara a acestuia.

"Domnul Negulescu si-a cerut incetarea activitatii la DNA. Este o cercetare disciplinara pe rolul Inspectiei Judiciare. Inspectia Judiciara va stabili daca a vorbit un procuror sau altcineva. Nu pot sa fac alte comentarii, avand in vedere aceasta cercetare disciplinara in curs. Laud activitatea DNA Ploiesti, am laudat-o si o sa o laud in continuare, cata vreme colegii de acolo si-au facut treaba. (...) Mai mult decat atat, colegii de la Serviciul Teritorial Ploiesti si anul trecut au avut o activitate merituoasa si faptul ca aceasta cercetare a fost deschisa nu inseamna ca ei nu au lucrat. Toate afirmatiile facute in spatiul public sunt verificate", a declarat, joi, Laura Codruta Kovesi, prezenta la bilantul DIICOT.

Procurorul Mircea Negulescu a cerut, miercuri, incetarea activitatii la DNA Ploiesti, dupa aparitia mai multor inregistrari audio in care ar fi vorbit cu sotia unui inculpat.

Postul de televiziune Romania TV a difuzat, marti seara, mai multe inregistrari audio in care un barbat, despre care jurnalistii sustin ca este procurorul Mircea Negulescu de la DNA Ploiesti, sta de vorba cu sotia unui afacerist arestat pentru fapte de coruptie, Vlad Constantin, careia ii dezvaluie date si amanunte din dosare penale. ...citeste mai departe despre "Procurorul Negulescu se retrage din magistratura - este cercetat dupa aparitia unor inregistrari compromitatoare" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#procuror Negulescu retrage magistratura, #procuror Negulescu inregistrari, #Negulescu dosar Ghita Ponta , #Stiri Administratie