Procurorul general sustine protestul magistratilor: E lectia anticoruptie la nivel european a magistraturii romane

Marti, 19 Decembrie 2017, ora 10:53
1011 citiri
Procurorul general sustine protestul magistratilor: E lectia anticoruptie la nivel european a magistraturii romane
Foto: Arhiva/Ziare.com

Procurorul general Augustin Lazar a comentat marti protestele magistratilor din intreaga tara ca reactie la modificarile pe care PSD si ALDE le fac la Legile Justitiei si Codurilor Penale.

"Avem o magistratura matura, la nivel european, care cunoaste valorile europene si care este in masura sa apere independenta Justitiei. Aceasta e lectia anticoruptie la nivel european a magistraturii romane", a spus Lazar, la intrarea la sedinta CSM.

Intrebat despre legalitatea acestor manifestatii, avand in vedere ca mai multi lideri PSD au acuzat magistratii de incalcarea legii, procurorul general a spus ca e un raspuns la graba parlamentarilor si modul netransparent si fara dialog in care se desfasoara modificarile.

"Avem o scrisoare a CSM care arata acelasi lucru pe care il doresc si magistratii, in sensul ca ne asteptam la un dialog din partea celor care se ocupa de modificarile la Legile Justitiei si Coduri. Pentru ca magistratura are specialisti, CSM are experti, Ministerul Justitiei are doua randuri de experti, dialogul e necesar. In niciun caz nu se poate face asa cum vedem noi, de azi pe maine, intr-o amniera accelerata.

Magistratii va rog sa observati ca se manifesta foarte decent, foarte constienti de valorile culturii juridice europene, nu au facut nimic ofensator, au aratat ca nu le e indiferent faptul ca independenta Justitiei romane poate fi afectata. Magistratii sunt independenti, va rog sa observati ca independenta presupune ca cineva care are calitatea de magistrat stie ce are de facut", a conchis procurorul general.

Lazar a avut mai multe reactii dure dupa prezentarea modificarilor din Justitie care vor avea efecte extrem de grave nu doar asupra anchetelor in curs, dar si in ce priveste siguranta cetatenilor.

Toader merge azi la Comisia Iordache in loc de sedinta CSM si se documenteaza daca protestul magistratilor e legalSute de magistrati au protestat pe treptele Curtii de Apel Bucuresti, sustinuti cu aplauze si claxoane de trecatori (Video)Magistratii protesteaza fata de legile Justitiei: Judecatorii din Sibiu isi suspenda activitatea cate o ora, timp de patru zileJudecator: Protestele magistratilor nu au nicio legatura cu politicul, ele vizeaza justitia demna din RomaniaModificarile la Codurile Penale, pe intelesul tuturor. Ce efecte vor avea asupra cetatenilor (Infografic)Seful Serviciului Omoruri din Politia Capitalei, despre modificarea Codurilor Penale: Vom avea pedofili si criminali in serieDNA reactioneaza la as ...citeste mai departe despre "Procurorul general sustine protestul magistratilor: E lectia anticoruptie la nivel european a magistraturii romane" pe Ziare.com

#Lazar protest magistrati, #Lazar reactie protest magistrati Cod Penal , #Stiri Administratie