Procurorul general: Suntem intr-o situatie fara precedent! Ce probe a adus Ghita la Parchet Interviu video II

Vineri, 20 Ianuarie 2017, ora 06:30
1088 citiri
Procurorul general: Suntem intr-o situatie fara precedent! Ce probe a adus Ghita la Parchet Interviu video II

Sunt formulate calomnii sistematice fara precedent la adresa infaptuirii Justitiei. Aceasta chestiune nu s-a mai intamplat in Romania, e ceva nou si se va demonstra daca magistratura romana e matura, capabila sa ia in piept acest val de calomnii, denigrari. Sunt gogomanii pentru oameni ignoranti, afirma procurorul general Augustin Lazar.

"Eu personal nu ma simt intimidat. Procurorii nu i-am perceput intimidati. Unii nici nu se uita la televizor. Au fost foarte deceptionati de calitatea emisiunilor si cand vad aceleasi lucruri repetate, pun pe Animal Planet, unde e mai relaxant si distractiv", a declarat procurorul general intr-un interviu acordat Ziare.com.

Augustin Lazar ne-a dezvaluit si ce probe a adus Sebastian Ghita la Parchet in dosarul in care s-a autodenuntat: "totul a fost o operatiune de imagine, denuntatorul in cauza venea cu televizunile la poarta Parchetului, aratand ca va depune mari cantitati de probe si la procurori scotea din plic un articol de ziar".

Procurorul general ne-a dat noi informatii si despre dosarul Hexi Pharma, care ar putea fi afectat de o eventuala gratiere.

Citeste si Procurorul general desfiinteaza ordonantele pe Justitie. Pot fi eliberati criminali! Cine profita, care sunt interesele oculte? Interviu

- Dupa promovarea ordonantelor de urgenta privind gratierea si modificarea Codului Penal, in conditii care v-au nemultumit, mai aveti incredere in ministrul Justitiei?

- Eu l-am vazut pe ministrul Justitiei ca pe un om rezonabil care trebuie sa aiba incredere in magistrati si sa nu-i ocoleasca. Trebuie sa aiba incredere in expertiza magistratilor. Ne-a spus in CSM: dvs veniti cu expertiza, eu ma ocup de buna administrare a ministerului, va sustin bugetul, ma asigur ca puteti functiona. Am apreciat acest fapt.

- Numai ce pare fi trecut peste expertiza magistratilor.

- Ma intreb cat a depins de dl ministru aceasta chestiune. Nu mi-e clar. Am indoieli. Dupa declaratiile publice ca nu este de acord cu amnistia, ca este de acord ca textele de lege care au fost declarate neconstitutionale sa fie actualizate intr-o maniera constitutionala, eu ma asteptam ca domnia sa sa ne consulte.

Daca ma intreba despre conflictul de interese, noi avem preocupari nu de azi, de ieri in aceasta privinta, facem sinteze, puteam sa-i spun ca acest cuvant "necuvenite" (in cazul infractiunii de conflict de interese - n.red.) este un mar otravit introdus acolo pentru a distruge textul si pentru ca toata lumea sa poata dirija ...citeste mai departe despre "Procurorul general: Suntem intr-o situatie fara precedent! Ce probe a adus Ghita la Parchet Interviu video II" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Augustin Lazar procuror general, #dosar Ghita parchet, #dosar Hexi parchet , #Stiri Administratie