Procurorul general Lazar si premierul Grindeanu dezmint ca Ghita ar fi in Serbia: Este o informatie falsa. Nu este cea corecta

Miercuri, 15 Martie 2017, ora 14:23
1104 citiri

Procurorul general Augustin Lazar a declarat, miercuri, ca este falsa informatia potrivit careia Sebastian Ghita ar fi fost localizat in Serbia, asa cum au relatat azi multe televiziuni si site-uri de stiri.

Lazar a fost intrebat de jurnalisti daca are informatii care sa confirme aceasta ipoteza.

"Eu stiu ca este o informatie falsa. Este falsa", a raspuns procurorul general.

La randul sau, premierul Sorin Grindeanu spune ca informatiile aparute in spatiul public privind localizarea lui Sebastian Ghita nu sunt corecte.

"Am intrebat chiar inainte de a intra in sedinta respectiva (bilantul MAI - n.red). Se pare ca informatia, asa la cald, nu este cea corecta. Nu vreau sa intru in amanunte, e treaba dansilor si chiar ii indemn sa-si faca treaba si sa prinda nu doar pe Sebastian Ghita, ci pe oricine este declarat fugar si trebuie sa vina sa raspunda in fata legii.

Nu a dat Guvernul aceasta informatie, nici Ministerul de Interne, cel care gestioneaza aceasta situatie. Inteleg ca a venit pe niste surse neoficiale care pana la sedinta respectiva nu s-au confirmat", a declarat premierul.

UPDATE: De asemenea, fostul premier Victor Ponta a spus ca nu stie unde se afla fostul sau coleg de partid. Intr-o declaratie data jurnalistilor, Ponta a mentionat ca ii doreste lui Ghita "sa fie sanatos".

Citand surse oficiale din randul anchetatorilor, televiziuni de stiri si alte site-uri au relatat ca Sebastian Ghita ar fi fost localizat in Serbia.

In schimb, oficiali ai Politiei Romane au infirmat aceasta ipoteza pentru News.ro: "Nu confirmam informatia aparuta in spatiul public privindu-l pe inculpatul Ghita Sebastian. Nici noi, nici procurorul de caz".

Amintim ca, in trecut, s-a mai zvonit ca Sebastian Ghita s-ar afla in Turcia, dupa fuga din tara, dar si in Republica Moldova.

Fostul deputat PSD are cinci dosare penale, dintre care in doua este trimis in judecata. El a disparut din tara la scurt timp dupa alegerile parlamentare in urma carora nu a mai obtinut un nou loc in Camera Deputatilor, pe 21 decembrie.

A fost dat in urmarire nationala, dupa care a fost emis un mandat european de arestare si a fost dat in urmarire internationala prin Interpol. ...citeste mai departe despre "Procurorul general Lazar si premierul Grindeanu dezmint ca Ghita ar fi in Serbia: Este o informatie falsa. Nu este cea corecta" pe Ziare.com

#Augustin Lazar Ghita Serbia, #procuror general declaratii Ghita, #Sebastian Ghita ascuns Serbia, #localizare Ghita Serbia , #Stiri Administratie